Recepten Dranken

Een frisse mocktail kan eigenlijk altijd, maar door een workshop over smaakcombinaties heb ik deze mocktail voor bij de borrel bedacht. Oude geitenkaas heeft een volle en lichtzoete smaak met knisperende rijpingskristallen. Je kunt ‘m daarom goed combineren met zowel zoete als hartige smaken. De frisse smaken en het lichte zuurtje in deze mocktail passen super bij de romige smaak van oude geitenkaas. Met een scheutje gin erdoor tover je dit drankje makkelijk om in een cocktail, voor een feestelijke avond.

Cookinglife Foodies
Frisse mocktail

Recept

Frisse mocktail

Een ideaal drankje voor de borrel! Deze frisse cocktail past perfect bij oude geitenkaas.

Gang Dranken
Keuken Nederlands
Porties 1 mocktail

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 1 takje munt
  • sap van 1 grapefruit 
  • 3 stukjes komkommer (stengels)
  • 1 scheutje vlierbloesemsiroop
  • 1 steranijs
  • 100 ml tonic
  • 2 schijfjes limoen

Hoe maak je deze frisse mocktail?

  1. Knijp de grapefruit uit en doe het sap in een longdrinkglas samen met een scheutje vlierbloesemsiroop.
  2. Kneus het takje munt lichtjes met je handen.
  3. Kneus de steranijs voorzichtig in een vijzel of met een deegroller zodat de aroma's vrijkomen.
  4. Snij de komkommer en limoen, doe dit in het glas samen met de munt en steranijs.
  5. Vul het glas af met de tonic. Garneer eventueel met een extra schijfje limoen.

Om het feest compleet te maken, maak je ook een bijpassende bruschetta met pesto, rucola en oude geitenkaas. Het recept voor dit lekkere hapje is met vlees, maar is net zo makkelijk vegetarisch te maken.