Op het All You Need Is Food Festival van twee weken geleden mocht ik een workshop pairing’ volgen. Als foodie ben ik altijd benieuwd naar smaakcombinaties, omdat ik weet dat de combinatie van elementen in een gerecht leuke dingen oplevert. In de workshop werd me uitgelegd welke combinaties goed bij elkaar passen en dat verschillende structuren, zoals een krokantje of zuurtje een spannend contrast geven. Daarna werden we uitgedaagd om deze kennis te gebruiken en een mooie food pairing te maken met een mocktail die een specifieke smaak nóg beter uit laat komen. Met de weetjes over smaakcombinaties in mijn achterhoofd is deze bruschetta met geitenkaas eruit gekomen. Deze past weer perfect bij mijn frisse mocktail. Voor beide staat oude geitenkaas centraal.
Recept
Een heerlijk Italiaans hapje voor bij de borrel met oude geitenkaas in de hoofdrol.
Gang | Borrelhapje |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | ca 12 bruschetta's |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Totaal | 10 min |
Je kunt de geitenkaas natuurlijk in blokjes serveren, maar het is ook leuk om je kaasplankje wat specialer te maken. Een bruschetta met oude geitenkaas, pesto, serranoham en rucola en een drupje balsamico is simpel, maar super lekker. Het zoetzuurtje uit de balsamico en de nootachtige smaak van rucola, geven de geitenkaas extra veel smaak.
Oude geitenkaas heeft een volle en lichtzoete smaak met knisperende rijpingskristallen. Je kunt ‘m daarom goed combineren met zowel zoete als hartige smaken. Geen zin in vlees? Serveer de bruschetta dan met gegrilde aubergine en wat zongedroogde tomaat in plaats van de rucola en serranoham. Uiteraard wel met oude geitenkaas, want die staat in de hoofdrol.