Hoe schattig zijn deze frozen aardbeiyoghurt cupcakes? Ik zag ze online voorbij komen, maar wel in de versie met kant en klare aardbeienyoghurt (met suiker). Dat kon beter, dacht ik, want aardbeienyoghurt kun je makkelijk zelf maken. Door glutenvrije havervlokken te gebruiken, maak je deze lekkernij makkelijk zonder gluten. Daarnaast zijn ze ook nog eens suikervrij!
Recept
Een heerlijke zomers receptje!
Gang | Tussendoortje, nagerecht |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor ca. 10 cupcakes |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Vriestijd | 2 uur 0 min |
Totaal | 2 uur 15 min |
Ik vind het een heerlijk zomers receptje. Lekker fruitig door de aardbeien en ze zien er ook gewoon heel vrolijk uit. Het is een fijne afsluiter na een barbecue, of gewoon ‘s middags bij de thee of koffie. Je kunt ze natuurlijk ook als ontbijt eten.
Gebruik havervlokken met een glutenvrij keurmerk om de frozen yoghurt cupcakes glutenvrij te maken. Door de combi van kokosolie, dadels en havervlokken krijgt je bodem een beetje een crunch. Dat combineert heel lekker met de aardbeiyoghurt!