Recepten Tussendoortje Nagerecht Glutenvrij Suikervrij

Hoe schattig zijn deze frozen aardbeiyoghurt cupcakes? Ik zag ze online voorbij komen, maar wel in de versie met kant en klare aardbeienyoghurt (met suiker). Dat kon beter, dacht ik, want aardbeienyoghurt kun je makkelijk zelf maken. Door glutenvrije havervlokken te gebruiken, maak je deze lekkernij makkelijk zonder gluten. Daarnaast zijn ze ook nog eens suikervrij!

Cookinglife Foodies
Frozen aardbeiyoghurt cupcakes

Recept

Frozen aardbeiyoghurt cupcakes

Een heerlijke zomers receptje!

Gang Tussendoortje, nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties Voor ca. 10 cupcakes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Vriestijd 2 uur 0 min
Totaal 2 uur 15 min

Ingrediënten

  • 40 gram kokosolie
  • 2 dadels
  • 120 gram havervlokken
  • 300 gram griekse yoghurt
  • 200 gram verse aardbeien
  • extra aardbeien voor versieren (5)

Hoe maak je frozen aardbeiyoghurt cupcakes?

  1. Week de dadels in wat water, zodat ze zacht worden. Hak ze dan in de keukenmachine samen met de havervlokken en de kokosolie, zodat deze een beetje plakkerig worden.
  2. Neem 12 muffinvormpjes en vul de bodem met het havermengsel. Druk goed aan en zet het dan even in de vriezer (5 minuten).
  3. Hak de aardbeien fijn in de keukenmachine (of prak ze met een vork) en meng dit dan met de griekse yoghurt. Vul de muffinvormpjes nu met de aardbeiyoghurt. Zet heel even in de vriezer, zodat de yoghurt wat opstijft.
  4. Snijd de extra aardbeien doormidden en versie de cupcakes ermee. Bewaar de cupcakes in de vriezer en haal ze er ongeveer 1,5 – 2 uur voordat je ze wil eten uit de vriezer. Let op dat je ze niet te lang laat ontdooien, anders wordt de yoghurt weer vloeibaar.

Ik vind het een heerlijk zomers receptje. Lekker fruitig door de aardbeien en ze zien er ook gewoon heel vrolijk uit. Het is een fijne afsluiter na een barbecue, of gewoon ‘s middags bij de thee of koffie. Je kunt ze natuurlijk ook als ontbijt eten.

Gebruik havervlokken met een glutenvrij keurmerk om de frozen yoghurt cupcakes glutenvrij te maken. Door de combi van kokosolie, dadels en havervlokken krijgt je bodem een beetje een crunch. Dat combineert heel lekker met de aardbeiyoghurt!