Recepten Tussendoortje Lunch Suikervrij Glutenvrij Vegan

Deze crackers zijn super makkelijk zelf te maken; je moet alleen even een goed receptje hebben. Heb je dat, dan zet je binnen 5 minuten een bakplaat vol crackers in de oven en met 20 minuten zijn ze klaar! Het recept is trouwens afkomstig van een website die regelmatig gezonde recepten plaatst. Deze glutenvrije crackers zijn dan ook suikervrij, vegan en passen binnen een paleo dieet.

Cookinglife Foodies
Glutenvrije crackers

Recept

Glutenvrije crackers

Ideaal als tussendoortje of als lunch!

Gang Tussendoortje, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor ca. 15 crackers

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Oventijd 20 min
Totaal 25 min

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel (of ander fijngemalen notenmeel)
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • flinke snuf Keltisch zeezout
  • 1 kleine theelepel paprikapoeder
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels water

Hoe maak je glutenvrije crackers?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
  2. Doe het amandelmeel, samen met de kruiden, zeezout, peper en paprikapoeder bij elkaar in een kom en roer alles goed door elkaar heen.
  3. Doe in een aparte kom de olijfolie en het water bij elkaar en mix dit even goed door met een vork. Giet dit geheel bij je droge ingrediënten en kneed het tot een stevige deegbal. Indien het geheel te nat blijft, voeg je wat extra amandelmeel toe.
  4. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en doe de deegbal hierop. Leg een tweede vel bakpapier eroverheen en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen tot een zo vierkant mogelijke plak van ongeveer 3 mm dik.
  5. Verwijder het bovenste stuk bakpapier, schuif het bakpapier met het deeg op een bakplaat. Snijd met een scherp mes vierkantjes van ongeveer 5 cm in het deeg.
  6. Zet je bakplaat in de oven. De glutenvrije crackers zijn klaar als deze bruine randjes hebben in ongeveer 20 minuten.

Deze crackers zijn de perfecte snack voor tussendoor of eet er een aantal met gezond beleg voor een lunch. Ik besmeerde de crackers met wat vegan paté, maar je kunt ze natuurlijk ook beleggen met wat anders.

Door de Italiaanse kruiden en het zeezout zijn ze lekker hartig en zelfs een beetje pittig. Voor wat extra smaak heb ik ook nog wat paprikapoeder toegevoegd. Goed idee was dat, al zeg ik het zelf ;-)!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.