Recepten Bakken glutenvrij suikervrij Tussendoortje

Deze muffins zijn super snel klaar; in minder dan een half uurtje heb je een lading verse muffins op tafel staan. Ze zijn gezoet met een eetlepel honing en natuurlijk het fruitsuiker van de banaan. Makkelijker kan niet toch?

Cookinglife Foodies
Glutenvrije muffins met banaan en chocolade

Recept

Glutenvrije muffins met banaan en chocolade

Een gezond en lekker tussendoortje!

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties Voor 12 muffins

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 20 min
Totaal 35 min

Ingrediënten

  • 3 kleine rijpe bananen
  • 120 ml plantaardige melk
  • 100 gram glutenvrije havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 gram volle kwark
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram pure chocolade

Hoe maak je glutenvrije muffins met banaan en chocolade?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pureer de bananen. Voeg de melk, havermout, amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, eieren, vanille extract, kaneel en kwark toe en meng dit goed. Het makkelijkst is om dit in een foodprocessor of keukenmachine te doen.
  3. Voeg de honing toe en roer door.
  4. Verdeel het mengsel over 12 muffinvormpjes.
  5. Hak de chocolade fijn en verdeel dit over de muffins. Bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en laat goed afkoelen.

Je kunt de muffins per twee of per stuk verpakken en in de vriezer bewaren. Laat ze van te voren een paar uur afkoelen en je hebt altijd een lekker tussendoortje bij je voor onderweg!

Gebruik je liever geen honing? Dan kun je ook gehakte dadels of een andere suikervervanger naar keuze gebruiken! Het kan allemaal