Recepten Bakken Lunch Tussendoor Vegetarisch

Dat ik een kaasliefhebber ben, dat wist niet alleen Lianne, maar ook iedereen die mij een beetje kent. Vegetariër: ok, maar veganist gaat het voor mij nooit worden: cheese is just too good. Ik laat je daarom zien hoe je deze hartige muffins met gruyere, broccoli en spinazie maakt!

Cookinglife Foodies
Hartige muffins met gruyère, broccoli en spinazie

Recept

Hartige muffins met gruyère, broccoli en spinazie

Geniet van een feestelijke lunch met deze muffins vol groenten en kaas. Heerlijk met een groene salade erbij.

Gang Lunch
Keuken Nederlands
Porties 12 muffins

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (bijv. Orgran)
  • 250 ml plantaardige melk (bijv. rijstmelk of sojamelk)
  • 1 theelepel gehakte bieslook
  • ongeveer 125 gram broccoli
  • 2 handjes verse spinazie
  • 1 ui, gesnipperd
  • halve theelepel paprikapoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • flinke snuf peper en zout
  • 75 gram gruyère (geraspt)

Hoe maak je hartige muffins met gruyère, broccoli en spinazie?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de broccoli in kleine stukjes en hak de bieslook, snipper de ui en was de spinazie en snijd deze ook in kleine stukjes.
  3. Doe het bakmeel in een kom en voeg de bieslook, zout en peper toe, knoflookpoeder,paprikapoeder en de ui. Voeg dan de melk en twee eieren toe en meng dit met een spatel of garde (of keukenmachine). 
  4. Roer er dan de stukjes groenten door en ongeveer 50 gram gruyere.
  5. Bewaar de overige 25 gram kaas om te garneren.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Garneer met de overgebleven gruyere en bak in 20 minuten goudbruin in de oven.

De pittige kaassmaak combineert goed met het muffindeeg en de zoete ui. De broccoli en spinazie zorgen ervoor dat de muffins ook nog de nodige vitamientjes bevatten.

Deze muffins zijn heel makkelijk te maken en ook lekker bij een picknick of verjaardag.