Recepten Bakken Suikervrij Tussendoor

Havermout is fijn. Je kunt het op zoveel manieren gebruiken en ik heb dan ook standaard een flinke voorraad havermout in huis. Ontbijtjes, apple crumble, cake, koekjes: you name it en het is te maken met havermout. Nu staan er al best veel havermout recepten op de site, maar echte havermout muffins stonden daar nog niet tussen. En van deze muffins kun je onbezorgd snoepen; ze zijn namelijk zuivelvrij, suikervrij (enkel natuurlijke suikers uit het fruit) en als je glutenvrije havervlokken of havermout gebruikt, zijn ze ook glutenvrij. Drie vliegen in één klap :-)!

Cookinglife Foodies
Havermout muffins met bosbessen

Recept

Havermout muffins met bosbessen

Van deze muffins kun je onbezorgd snoepen; ze zijn namelijk zuivelvrij, suikervrij (enkel natuurlijke suikers uit het fruit) en als je glutenvrije havervlokken of havermout gebruikt, zijn ze ook glutenvrij. Drie vliegen in één klap!

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 8-10 muffins

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 125 gram (glutenvrije) havermout
  • 125 ml plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk)
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 3 theelepels lijnzaad
  • 2 theelepels wijnsteenzuur bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 kleine eetlepel kaneel
  • 150 gram bosbessen

Hoe maak je havermout muffins met bosbessen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe alle ingredienten behalve de bosbessen in de keukenmachine en laat dit tot een egaal beslag mixen.
  3. Meng dan met een spatel de bosbessen (of ander fruit) door het beslag heen en verdeel dit over de muffinvormpjes.
  4. Bak in zo’n 30 minuten goudbruin.

Mag of lust je geen banaan? Vervang dan de twee bananen door 60 gram kokosbloesemsuiker. Dit geldt ook voor de bosbessen. Deze zijn eenvoudig te vervangen voor ander fruit dat in het seizoen is of wat jij lekker vind. Frambozen vind ik persoonlijk ook een goede combinatie.