Havermout is fijn. Je kunt het op zoveel manieren gebruiken en ik heb dan ook standaard een flinke voorraad havermout in huis. Ontbijtjes, apple crumble, cake, koekjes: you name it en het is te maken met havermout. Nu staan er al best veel havermout recepten op de site, maar echte havermout muffins stonden daar nog niet tussen. En van deze muffins kun je onbezorgd snoepen; ze zijn namelijk zuivelvrij, suikervrij (enkel natuurlijke suikers uit het fruit) en als je glutenvrije havervlokken of havermout gebruikt, zijn ze ook glutenvrij. Drie vliegen in één klap :-)!
Recept
Van deze muffins kun je onbezorgd snoepen; ze zijn namelijk zuivelvrij, suikervrij (enkel natuurlijke suikers uit het fruit) en als je glutenvrije havervlokken of havermout gebruikt, zijn ze ook glutenvrij. Drie vliegen in één klap!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8-10 muffins |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 45 min |
Mag of lust je geen banaan? Vervang dan de twee bananen door 60 gram kokosbloesemsuiker. Dit geldt ook voor de bosbessen. Deze zijn eenvoudig te vervangen voor ander fruit dat in het seizoen is of wat jij lekker vind. Frambozen vind ik persoonlijk ook een goede combinatie.