Pindakaas. Het gaat bij mij op rijstwafels, door mijn smoothies, in bakrecepten en taarten. De smaak van gebrande pinda’s combineert nu eenmaal heel goed met andere smaken. Smeer maar eens een beetje pindakaas op een plakje banaan of een stukje appel; wedden dat je het lekker vindt ;-)?
Recept
Een lekkere reep met pindakaas te maken, die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ideaal tussendoortje, want het is lekker, vullend én voedzaam. En de repen hoeven ook niet in de oven; je eet ze rauw. Lekker dus en eenvoudig te maken!
Gang | Tussnedoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 8 repen |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Vriestijd | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 15 min |
Als tussendoortje neem ik vaak rijstwafels met pindakaas mee naar mijn werk, voor de lekkere trek rond 3 uur. Veel collega’s reageerden verbaasd toen ik aangaf dat ik gewone pindakaas gebruik, omdat zij dachten dat er suiker aan de pindakaas is toegevoegd. Maar de standaard pindakaas met bruine dop bevat slechts vier ingrediënten; gebrande pinda’s, plantaardige olie, palmvet en zout. Pinda’s zijn geen noten, maar peulvruchten (wist je dat?) en zijn rijk aan onverzadigde vetten en vezels. Tevens is het een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen (Vitamine E, B3, zink, magnesium en fosfor). Vanwege deze eigenschappen zijn veel sporters er gek op.
Je kunt alle kanten op met pindakaas. Zo maakte ik eerder al deze chocolade pindakaas snack en peanut butter cups. Pindakaas en chocolade is nu eenmaal de perfecte combi. Nu leek het me leuk om een lekkere reep met pindakaas te maken, die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ideaal tussendoortje, want het is lekker, vullend én voedzaam. En de repen hoeven ook niet in de oven; je eet ze rauw. Lekker dus en eenvoudig te maken!