Recepten Bakken Glutenvrij Dieet

Gek ben ik, op lekker knapperige krokante cruesli door mijn yoghurt. Nu is de kant- en klare variant die je in de supermarkt op de kop tikt niet alleen slecht door de hoeveel suiker die eraan toegevoegd is, het zit ook nog eens bomvol tarwe. Suiker en tarwe, de twee fijne vrienden die ik, vanwege allergieen, zoveel mogelijk moet vermijden. Dat dit niet altijd even makkelijk is, spreekt denk ik voor zich. Zeker als je dan ook nog eens een passie hebt voor koken en lekker eten.

Cookinglife Foodies
Homemade Paleo cruesli

Recept

Homemade Paleo cruesli

Met deze homemade Paleo cruesli heb je eindelijk weer iets knapperigs door je (soja) yoghurt zonder tarwe en geraffineerde suikers.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2-3 porties

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 17 min
Totaal 32 min

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 50 gram amandelmeel
  • 10 gram kokosrasp
  • snufje zout
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 tl kaneel

Hoe maak je Paleo cruesli?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop het eiwit in kom, totdat het zo stevig is dat je de kom letterlijk op z’n kop kunt houden. En er niets uitvalt, belangrijk om even te vermelden.
  3. Mix in een los bakje de pitten samen met de kokosrasp en kaneel.
  4. Voeg dan de eetlepel agavesiroop toe aan het eiwit, samen met het amandelmeel, en schep voorzichtig door elkaar.
  5. Zet een bakblik klaar, schoon of met bakpapier erop, en verspreid daarover de amandelmeel mix. Maak brokjes of hoopjes als je dit lekkerder vindt (Meer crunch, ik maak dus hoopjes).
  6. Bak de cruesli ongeveer 12 minuten aan een kant en houd de oven goed in de gaten! Door de agave siroop kan het sneller aanbranden. Haal het bakblik uit de oven en schep de cruesli even om/door en bak dan nog ongeveer 5 minuten.
  7. Laat de cruesli afkoelen en gebruik in yoghurt met wat vers fruit en een handje (pecan)noten.

Maar, niet gevreesd, met de juiste wil en een beetje aanpassingsvermogen is er altijd wel een alternatief te vinden voor bepaalde lekkernijen. Zo ook onderstaand receptje voor Homemade Paleo Cruesli. Eindelijk weer iets knapperigs door mijn soja-yoghurt, een fijne afwisseling van bijvoorbeeld havermout ontbijtjes.
Voor wie geen reguliere cruesli wil/mag/kan eten, leef je vooral uit en hopelijk ben je net zo blij bent met dit recept als ik.