Inductie pannen

Filter op:

Inductie pannen

U heeft speciale inductie pannen nodig als u kookt op inductie. Koken op een inductie kookplaat houdt in dat u electrisch kookt. Niet de kookplaat, maar de pan wordt opgewarmd. Staat er geen pan op de kookplaat terwijl deze geactiveerd is? Dan gebeurt er niks. Haal je na het koken de pan van de plaat dan, schakelt deze automatisch uit en koelt zeer snel af. De bodems van inductie pannen zijn magnetisch, waardoor deze contact maken met de kookplaat en dus warm worden. Voor een gezin met jonge kinderen is dit een veilige manier van koken. Veiligheid vindt Cookinglife belangrijk, daarom hebben wij een ruim assortiment pannen geschikt voor inductie!

Inductie pannen teken

Vaak ziet u op de bodem van inductie pannen een teken dat aangeeft of de pan geschikt is voor koken op inductie. Deze aanduiding heeft de vorm van een spiraal. Er zijn ook pannen waar niets op staat. Om erachter te komen of een pan geschikt is voor inductie kunt u een simpel testje met een magneet doen. Blijft het magneet tegen de bodem aan plakken? Dan is dat uw inductie pannen teken! Om te koken op een inductieplaat heeft u een elektromagnetisch veld nodig. Op onze website ziet u in één oogopslag welke pannen allemaal geschikt zijn voor inductie!

Inductie pannen BK

In ons ruime assortiment vindt u een scala aan inductie pannen. BK is een merk dat Nederland al jaren voorziet van kwaliteitspannen. In 1851 maakte Hendrik Berk in Kampen (BK) al potten, pannen en kookgerei. Veertig jaar later heeft hij het fundament van het bedrijf gelegd met zijn beschermende emaille laag voor pannen. BK loopt voorop met slimme toepassingen en hoogwaardige techniek. Dit is ook te zien in de inductie pannen van BK die u kunt bestellen bij Cookinglife!

Inductie pannen op gas gebruiken

U kunt alle inductie pannen op gas gebruiken! Heeft uw huidige woning een inductie kooktoestel? Dan hoeft u geen nieuwe pannenset aan te schaffen als u gaat verhuizen naar een huis met gasfornuis. U kunt uw oude inductie pannen op gas gebruiken zonder problemen. Andersom is dit hetzelfde verhaal. Als u eenmaal op gas heeft gekookt, dan zal de bodem van de pannen gaan kromtrekken Dit heeft echter geen invloed op de elektromagnetische werking van inductie. Tot maximaal 3cm boven de zone kan inductiewarmte afgeven!

Inductie pannen kopen

Heeft u nieuwe pannen nodig? Dan is het aan te raden om inductie pannen te kopen! Inductie is een moderne manier van koken en vervangt steeds meer het traditionele gasfornuis. Cookinglife is gericht op de toekomst en duurzaamheid. Dat is te zien in ons ruime aanbod inductie pannen. Kopen kan bij ons zeer voordelig! Ook hebben wij braadpannen en zelfs een volledige pannenset voor u in het assortiment. U krijgt uw pannen snel geleverd!