Recepten Hoofdgerechten Vegan

Heb je in de zomer ook trek in een lekkere maaltijdsalade? Met het heerlijke weer dat voorspeld wordt voor de komende dagen, is deze maaltijdsalade met gegrilde groenten de ideale avondmaaltijd. Je kunt de groenten namelijk ook op de barbecue bereiden en als je het lekker vindt, serveer je er nog een stukje vis of vlees bij. Bijvoorbeeld deze lekkere zalm van de barbecue, dat past er goed bij.

Cookinglife Foodies
Maaltijdsalade met gegrilde groenten

Recept

Maaltijdsalade met gegrilde groenten

Bereid de groenten op de barbecue, in de grillpan of in de oven. Het wordt in elk geval een heerlijke maaltijdsalade voor een zomers dag!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 3-4 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 zak gemengde sla (200 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 flinke eetlepel suikervrije mayonaise
  • 1/2 eetlepel suikervrije mosterd
  • scheutje balsamico
  • citroensap naar smaak
  • eventueel wat mierikswortel naar smaak (als je dit lekker vindt)

Hoe maak je een maaltijdsalade met gegrilde groenten?

  1. 1 rode paprika
  2. 1 gele paprika
  3. 1 courgette
  4. 1 zak gemengde sla (200 gram)
  5. 1 rode ui
  6. 1 flinke eetlepel suikervrije mayonaise
  7. 1/2 eetlepel suikervrije mosterd
  8. scheutje balsamico
  9. citroensap naar smaak
  10. eventueel wat mierikswortel naar smaak (als je dit lekker vindt)

Je kunt er ook nog een stukje glutenvrij brood of speltbrood bij serveren. Op de foto zie je ook nog een verfrissende Griekse tzaziki met geitenyoghurt. Het is een recept van mijn familie uit Griekenland en hoewel ik het nu maak met geitenyoghurt in plaats van griekse yoghurt, is het nog altijd één van mijn favoriete sauzen.

Je kunt het overigens ook met sojayoghurt maken, geen enkel probleem. Gaat deze slanke maaltijdsalade met gegrilde groenten binnenkort ook bij jou op tafel verschijnen? Het recept is heel makkelijk.