Er komt minder en minder vlees op tafel hier in huis. Doordeweeks kook ik en dat betekent dat ik ook bedenk wat er op tafel komt. De laatste weken eten we eigenlijk 4 tot 5 avonden per week vegetarisch en dat bevalt hartstikke goed. Deze vegetarische én heerlijk nacho schotel uit de oven staat hier op het menu als comfort food. Niet méga gezond, wel met meer groenten dan je gemiddelde snackmaaltijd. Hmm!
Recept
Met dit vegetarische alternatief op een nacho schotel, heb je in een handomdraai heerlijk comfort food op tafel staan!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Mexicaans |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 20 min |
Totaal | 35 min |
Deze nacho schotel maken is gelukkig lekker simpel en super snel! In ongeveer 10 minuten heb je al het voorbereidende werk gedaan en kan de nacho schotel in de oven. Dan is het alleen nog een kwestie van wachten. Voor een iets gezondere variant kun je natuurlijk altijd de geraspte kaas vervangen of weglaten, al vind ik kaas persoonlijk onmisbaar wanneer we deze heerlijk nacho schotel maken haha!
Tip: gebruik wel natural nachochips; de varianten met een andere smaak zijn (vaak) niet glutenvrij. Let ook op de vegetarische kipstukjes: sommige producten zijn zelf wel glutenvrij, maar verwerkt in een omgeving waar ook gluten worden verwerkt. Andere vegetarische kipstukjes zijn niet glutenvrij. Even goed het etiket lezen dus!
Voor deze nacho schotel die vegetarisch is, gebruik ik een vleesvervanger voor kip. De meningen over vleesvervangers zijn verdeeld, daar ben ik me van bewust. Ik ben me er ook van bewust dat niet alle vleesvervangers even gezond zijn, omdat er in sommige gevallen nogal wat toevoegingen in zitten. Als je echter goed zoekt en de ingrediëntenlijst leest, zijn er ook goede alternatieven te vinden. Overigens kook ik ook vaak zonder vleesvervangers, maar bij deze nacho schotel zijn vegetarische kipreepjes een heerlijke toevoeging!