Recepten Ontbijt Lunch Tarwevrij Suikervrij

Als je bezig bent om gezonder te eten is het ontbijt of lunch meestal het lastigst. Wij Nederlanders eten namelijk veel brood. Brood als ontbijt is eenvoudiger te vervangen dan de lunch. Als ontbijt kan je bijvoorbeeld voor havermout (overnight oats) gaan. Bij de lunch, is brood wel altijd lekker makkelijk. Als je gek bent op brood kun je ook gewoon proberen om gezonder brood te eten. Het meeste brood bevat namelijk suiker. Waar je naar op zoek kunt gaan is speltdesem. Spelt is tarwevrij, niet glutenvrij, en kun je dus eten als je overgevoelig bent voor tarwe. Daarnaast bevat speltdesem ook geen gist en dat maakt mijn buik en darmen minder opgeblazen.

Cookinglife Foodies
Omelet met speltbrood

Recept

Omelet met speltbrood

Een gezondere boterham die snel en makkelijk te bereiden is!

Gang Ontbijt, lunch
Keuken Midden-Oosten
Porties Voor 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • 2 sneetjes speltdesem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel bieslook
  • 1 theelepel oregano
  • flinke snuf zout
  • snuf peper

Hoe maak je een omelet met speltbrood?

  1. Doe de sneetjes speltdesem in een tosti apparaat of broodrooster.
  2. Kluts ondertussen de 2 eieren en verwarm een pan met wat olijfolie of kokosolie. Bak de omelet in een minuut of 4-5 mooi goudbruin en doe er dan de kruiden, peper en zout overheen.
  3. Leg de omelet op je speltdesem en klaar is je lunch.

Deze lunch is zo klaar en je kunt de omelet ‘s ochtends bakken en meenemen naar je werk. Ik neem zelf altijd 2 sneetjes speltbrood mee naar mijn werk. Daar doe ik ze dan nog even een paar minuten in het tosti ijzer. Speltdesem bewaar ik zelf altijd in de vriezer.

 

 

Gebruik voor de omelet lekker veel verse of gedroogde kruiden, zoals dille, bieslook, knoflook (niet te veel) en oregano. Deze kruiden combineren zo goed en je hebt in een handomdraai een fantastische tarwevrije lunch voor je neus.