Recepten Suikervrij Glutenvrij

In de categorie lekkere receptjes voor de barbecue gaan we deze week weer vrolijk verder met deze heerlijke pesto met geitenkaas. Ik eet zelf weinig tot geen zuivel, maar maak voor geitenkaas nog wel eens een uitzondering. Ook als baby kon ik geitenmelk wel, en koemelk niet verdragen, dus dat lijkt nog steeds een beetje zo te zijn bij mij. Daarom maken wij thuis de pesto altijd met geitenkaas in plaats van met parmezaanse kaas. 

Cookinglife Foodies
Pesto met geitenkaas

Recept

Pesto met geitenkaas

Geen bbq of feestje zonder een heerlijke pesto. Eigenlijk smaakt alles lekker met pesto, Smeer het op brood of gebruik het in de risotto.

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 potje

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Ingrediënten

  • halve of hele citroen (naar smaak)
  • 1 bos basilicum
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 25 gram pijnboompitten
  • 100 gram geraspte geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je zelf pesto met geitenkaas?

  1. Pel de knoflookteentjes en pluk de basilicum. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en laat even malen tot de pesto de textuur heeft die je lekker vindt. Wij houden altijd van een beetje grove pesto.
  2. Serveer in een leuk schaaltje en genieten maar.

Je kunt deze pesto met geitenkaas serveren met glutenvrije broodjes, want op brood smaakt dit (vind mijn familie) toch wel het aller- allerlekkerst. Zelf vind ik pesto zalig met wat aardappeltjes, als vervanger voor bijvoorbeeld mayonaise. Pesto heeft gewoon zoveel smaak, dat ik het liefste met alles pesto eet.

Tijdens de BBQ hebben we vaak een aantal ‘smeerseltjes’ op tafel, voor de rest van het gezelschap zet ik er maar even bij, zoals boursin en aioli. Als deze pesto er echter tussen staat, staat de rest van de smeersels er aan het eind van de BBQ nog, want de pesto is toch echt de grote favoriet.