Wie al vaker een recept voor een gezonde snack op heeft gezocht in Google, is vast wel bananenbrood tegen gekomen! Deze lekkere snack is mega veelzijdig en daarom bestaan er ook zoveel verschillende recepten van. Dit recept voor proteine bananenbrood gaat uit van een basis bananenbrood met vooral gezonde ingrediënten en zonder toegevoegde suikers! Het brood is gemaakt van havermoutmeel, wat niet alleen glutenvrij is, maar ook een lage glycemische index heeft. Hierdoor worden suikers langzamer in het bloed opgenomen en daardoor blijft je bloedsuikerspiegel stabiel.
Recept
Dit recept voor proteine bananenbrood gaat uit van een basis bananenbrood met vooral gezonde ingrediënten en zonder toegevoegde suikers!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | ca 12 plakken |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 30 min |
Totaal | 45 min |
Om het brood rijk te maken aan proteïne, heb ik er ook nog twee scheppen whey poeder aan toegevoegd, maar dit is natuurlijk optioneel! Om dit bananenbrood extra bijzonder te maken kan je er van alles aan toevoegen. In plaats van walnoten, kun je bijvoorbeeld ook gedroogd fruit of stukjes chocolade toevoegen. Of allemaal, zodat je een extra gevuld bananenbrood krijgt! Door de havermout is het brood enorm geschikt om als ontbijt te eten en het gaat ook super makkelijk mee naar het werk. Ik ga er nu als lunch van genieten met een lekker laagje natuurlijke pindakaas ;).
Je kunt dit proteine bananenbrood na het bakken in plakjes snijden en per stuk (of per twee) invriezen. Op die manier kun je het ‘s ochtends uit de vriezer halen en geniet je op je werk van een heerlijk plakje bananenbrood als tussendoortje.