Shakshuka vind ik super exotisch klinken en heel erg leuk om uit te spreken. ‘Wat eet jij vanavond?’ ‘Shakshukaaaaa!’ ‘Wat?’. Dat dus. En dan moet je natuurlijk even uitleggen wat het is. Shakshuka is een gerecht met tomaat en ei en de laatste jaren bekender geworden doordat Ottolenghi er veel mee doet.
Recept
Een makkelijk en snel te maken eenpansgerecht. Eenvoudig te variëren met groenten voor een vegetarische variant.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Marokkaans |
Porties | 3-4 personen |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 min |
Ik heb eerder ook al eens shakshuka met venkel gemaakt, wat ook erg lekker was, maar toch een stuk minder vullend. Doordat je geen koolhydraten als pasta of aardappels toevoegt en enkel groenten gebruikt, had ik toch vrij snel weer honger. Deze shakshuka met aubergine en gehaktballen leek me daarom perfect. En het zag er gewoon heel erg lekker uit.
Als je het recept vegetarisch wilt houden, kun je natuurlijk ook groenteballetjes toevoegen: net zo lekker! Hoe dan ook, binnen een half uur staat er een pan met heerlijke dampende shakshuka voor je neus; lekker snel, makkelijk én gezond!