Recepten Hoofdgerechten Vis Glutenvrij

Als je uit je werk (of uit school) thuiskomt, is er niets fijner dan snel een gezonde maaltijd op tafel toveren. Snel is een flexibel begrip; Jamie’s 15-minute-meals klinken leuk, maar staan in de praktijk echt niet zo snel op tafel. Deze Glutenvrije spaghetti met garnalen en romige avocadosaus wel. Want wat moet je doen? Je bakt de garnalen (5 min), kookt gelijktijdig de spaghetti (8 min) en maakt de avocadosaus (3 min). Dat is dus wél een maaltijd die in minder dan 15 minuten op tafel staat!

Cookinglife Foodies
Spaghetti met garnalen en romige avocadosaus

Recept

Spaghetti met garnalen en romige avocadosaus

Tover in 15 minuten een gezonde maaltijd op tafel om je vingers bij af te likken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 200 gram garnalen
  • 200 gram glutenvrije spaghetti
  • 75 ml Alpro Rijst Cuisine
  • 2 avocado’s
  • 1 citroen
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1 handje verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie

Hoe maak je spaghetti met garnalen en romige avocadosaus?

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (6-10 minuten).
  2. Snijd de avocado’s open, haal de pit eruit en doe het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe hier een flinke scheut Rijst cuisine bij (zo’n 75ml), een scheutje olijfolie, sap van de citroen, dille, basilicum en 2 teentjes knoflook (zonder velletje natuurlijk). Mix met de keukenmachine (of een staafmixer). Het moet een stevige saus worden, maar doe er wat extra rijst cuisine bij als je de saus wat vloeibaarder wilt hebben. Naar smaak zout en peper toevoegen.
  3. Snijd de overige teen knoflook fijn. Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin even de knoflook en doe dan de garnalen erbij. Bak in zo’n 5 minuten mooi goudbruin.
  4. Giet de spaghetti af wanneer deze klaar is. Schep hierboven op met een lepel de saus en garneer met garnalen. Eventueel leg je er nog wat dille en een takje basilicum op om het af te maken. Eet smakelijk!

En de combinatie van spaghetti met garnalen en de avocadosaus is zo fijn! Het is echt een lekker puur gerecht zonder veel poespas, omdat de smaken van de producten gewoon goed is. De garnalen bijvoorbeeld, hoef je alleen even in een pan aan te bakken, met flink wat knoflook en wat olijfolie, zout en peper en een beetje citroensap. Dat is alles. De avocadosaus is ook zo klaar, want eigenlijk doe je gewoon alle ingredienten in de keukenmachine.

Het lekkere aan deze avocadosaus is dat ‘ie heerlijk fris smaakt door de kruiden die je gebruikt, maar tegelijkertijd lekker romig van textuur is.  Ik gebruik een beetje plantaardige kookroom, op basis van rijst die je in zowel koude als warme gerechten kunt gebruiken. Dit is glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij/veganistisch en het geeft deze avocadosaus nét dat beetje extra romigheid. Ook in de snelle pompoensoep van vorige week is dit heerlijk. Omdat je de pakjes (ongeopend) buiten de koelkast kunt bewaren, staan er in mijn voorraadkast atijd een paar pakjes op voorraad.

Ik serveer de avocadosaus koud, maar als je het lekkerder vindt om dit warm te eten, kun je het in een klein pannetje nog heel even (op laag vuur) opwarmen. Net wat je lekker vindt dus!