Vaak kom je op reis in andere landen in aanraking met de meest lekkere gerechten. Ik heb het geluk dat een deel van mijn schoonfamilie Braziliaans is en 2 jaar geleden gingen we er 3 weken op bezoek. In Nederland was ik al wel in bekend gemaakt met een aantal Braziliaanse gerechten, maar eenmaal in Brazilie aangekomen was het alsof ik werd gebombardeerd met lekkers.
Recept
Tapiocameel is tarwevrij en glutenvrij. Het heeft een vreemde substantie, maar is erg lekker. Zeker in combinatie met zoetigheid. Probeer het eens als pannenkoek met deze kokossaus.
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Braziliaans |
Porties | 1 persoon |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 5 min |
Totaal | 20 min |
Niet al dat lekkers kan ik nu nog eten, helaas, omdat veel eten vooral zoet en dus rijk aan suiker is. Een van de lekkerste dingen die ik er at was Tapioca, een pannenkoek gemaakt van tapioca meel. Meestal worden ze gevuld met zoetigheid zoals Nutella, jam, of ingekookte zoete melk. Suikerbommen dus. Maar tapioca meel zelf is tarwevrij en glutenvrij en ik bedacht dat ik tapioca met een ander soort vulling wel kon eten. Vandaar dit recept, Suikervrije Zoete pannenkoek: Tapioca met kokos saus.
De kokos saus is een variant op de ‘Dulce de Leche’ vulling die je in Brazilië vaak ziet. Volgens mij is het een soort ingekookte zoete melk, mierzoet in ieder geval. Met kokos is het ook erg lekker, dus bedacht ik deze snelle en makkelijke saus. Je hoeft het recept niet letterlijk te volgen, maak ‘m vooral zoeter of minder zoet door meer of minder agavesiroop toe te voegen. Ook met de hoeveelheid kokosrasp kun je spelen, geheel naar je eigen smaak!