Recepten Vegan Glutenvrij Nagerechten

Vaak kom je op reis in andere landen in aanraking met de meest lekkere gerechten. Ik heb het geluk dat een deel van mijn schoonfamilie Braziliaans is en 2 jaar geleden gingen we er 3 weken op bezoek. In Nederland was ik al wel in bekend gemaakt met een aantal Braziliaanse gerechten, maar eenmaal in Brazilie aangekomen was het alsof ik werd gebombardeerd met lekkers.

Cookinglife Foodies
Tapioca pannenkoek met kokos saus

Recept

Tapioca pannenkoek met kokos saus

Tapiocameel is tarwevrij en glutenvrij. Het heeft een vreemde substantie, maar is erg lekker. Zeker in combinatie met zoetigheid. Probeer het eens als pannenkoek met deze kokossaus.

Gang Nagerecht
Keuken Braziliaans
Porties 1 persoon

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 140 gram tapiocameel
  • scheutje water
  • 250ml kokosmelk
  • 1 1/2 eetlepel arrowroot
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1 eetlepel kokosrasp

Hoe maak je een tapioca pannenkoek met kokos saus?

  1. Meng in een kom steeds een klein beetje water door het tapioca meel. Tapioca meel is een vreemde substantie, een beetje als maïzena. Het tapiocameel moet met water vermengen en met een vork weer in brokken uiteen te duwen zijn. Als het vloeibaar blijft is het te nat, doe er dan wat meer meel bij.
  2. Als je mooie brokken meel hebt, duw al het meel dan door een fijne zeef in een aparte kom. Zet deze kom apart, dit meel is klaar voor het maken van de crepe.
  3. Doe in een pannetje de kokosmelk, kokosrasp en agavesiroop en breng aan de kook. Laat 5 minuten op zacht vuur koken.
  4. Voeg dan de arrowroot, of maizena, toe en haal van het vuur. Roer af en toe even door tot je merkt dat de saus dikker wordt.
  5. Doe een laagje tapiocameel van ongeveer 2 cm in de pan en druk goed aan. Draai na een aantal minuten (2-3) de tapioca om en laat ook aan de andere kant even bakken.
  6. Leg de tapioca pannenkoek op een bord en schep er met een lepel lekker veel van de kokos saus in. Vouw dan dubbel voordat de pannenkoek koud wordt, hij wordt dan breekbaar. Eet smakelijk!

Niet al dat lekkers kan ik nu nog eten, helaas, omdat veel eten vooral zoet en dus rijk aan suiker is. Een van de lekkerste dingen die ik er at was Tapioca, een pannenkoek gemaakt van tapioca meel. Meestal worden ze gevuld met zoetigheid zoals Nutella, jam, of ingekookte zoete melk. Suikerbommen dus. Maar tapioca meel zelf is tarwevrij en glutenvrij en ik bedacht dat ik tapioca met een ander soort vulling wel kon eten. Vandaar dit recept, Suikervrije Zoete pannenkoek: Tapioca met kokos saus.

De kokos saus is een variant op de ‘Dulce de Leche’ vulling die je in Brazilië vaak ziet. Volgens mij is het een soort ingekookte zoete melk, mierzoet in ieder geval. Met kokos is het ook erg lekker, dus bedacht ik deze snelle en makkelijke saus. Je hoeft het recept niet letterlijk te volgen, maak ‘m vooral zoeter of minder zoet door meer of minder agavesiroop toe te voegen. Ook met de hoeveelheid kokosrasp kun je spelen, geheel naar je eigen smaak!