Een tijdlang heb ik geen zuivel gegeten. Als baby reageerde ik hier heel heftig op en na een bioresonantie onderzoek werd me aangeraden om zuivel voorlopig weer te laten staan; mijn lichaam was compleet uit balans. Inmiddels ben ik totaal anders gaan eten en doe dat alweer drie jaar. Zuivel is één van de dingen die ik inmiddels weer met mate eet. Doordat ik zo lang zonder zuivel heb gekookt en maar geen goede vervanger voor mascarpone kon vinden, ging er een wereld voor me open toen ik dat weer mocht gebruiken. Een tiramisu wereld voornamelijk, want man: wat ben ik gek op die smaak!
Recept
Deze glutenvrije tiramisu pannenkoeken met havermout zijn een mega vullend verwenontbijtje voor op de zondagochtend.
Gang | Ontbijt, nagerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | Voor ca. 12 pannenkoeken |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Totaal | 20 min |
Voordat jullie erover beginnen, mega-bijster gezond zijn ze niet, voornamelijk door de mascarpone. Verder valt het eigenlijk nog wel mee en gaat er slechts één eetlepel honing door het pannenkoekenbeslag. Je kunt de honing uiteraard vervangen door een zoetmiddel dat je lekker vindt, bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker of stevia. Het recept voor de tiramisu pannenkoeken met havermout vond ik trouwens bij een mede-blogger. Door de foto's kreeg ik gelijk tiramisu cravings.
Het geheel was wel een beetje machtig, want verder dan tot één derde van deze pancake tower kwam ik niet. Het was gewoon te veel! Maar mijn vriend die ik ‘s middags al een foto door appte van de pannenkoeken, vond het helemaal niet erg dat de restjes op hem stonden te wachten in de koelkast. Hij is wat meer zoet gewend en deed er nog een klein beetje honing overheen (kun je dus ook nog doen als ze op je bord liggen) en vond het erg lekker. Goedgekeurd!