Recepten Suikervrij Glutenvrij Ontbijt Nagerecht

Een tijdlang heb ik geen zuivel gegeten. Als baby reageerde ik hier heel heftig op en na een bioresonantie onderzoek werd me aangeraden om zuivel voorlopig weer te laten staan; mijn lichaam was compleet uit balans. Inmiddels ben ik totaal anders gaan eten en doe dat alweer drie jaar. Zuivel is één van de dingen die ik inmiddels weer met mate eet. Doordat ik zo lang zonder zuivel heb gekookt en maar geen goede vervanger voor mascarpone kon vinden, ging er een wereld voor me open toen ik dat weer mocht gebruiken. Een tiramisu wereld voornamelijk, want man: wat ben ik gek op die smaak!

Cookinglife Foodies
Tiramisu pannenkoeken

Recept

Tiramisu pannenkoeken

Deze glutenvrije tiramisu pannenkoeken met havermout zijn een mega vullend verwenontbijtje voor op de zondagochtend.

Gang Ontbijt, nagerecht
Keuken Italiaans
Porties Voor ca. 12 pannenkoeken

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrij havermeel of havermoutmeel
  • 300 ml plantaardige melk
  • 100 ml espresso
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • snuf zout
  • 200 gram mascarpone
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • eventueel een klein scheutje (wat afgekoelde) koffie

Hoe maak je tiramisu pannenkoeken ?

  1. Haal de mascarpone vast uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  2. Doe het havermeel, bakpoeder, cacao, de kaneel en snuf zout in een kom en meng dit.
  3. Kluts de eieren. Doe hier de melk en honing bij en roer met een garde door. Zet een espresso en roer de koffie er ook doorheen.
  4. Voeg het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en mix met een garde of mixer tot een glad beslag.
  5. Smelt wat kokosolie in een pan op middelmatig vuur. Schep het beslag in drie rondjes met ongeveer 8 cm doorsnede in de pan. Bak de pancakes tot er luchtbelletjes ontstaan aan de bovenkant, draai de pannenkoek dan om. Ga zo door tot je geen beslag meer over hebt.
  6. Roer de mascarpone los en doe het cacaopoeder erbij. Doe tussen iedere pannenkoek steeds een laagje mascarpone, of tussen iedere twee pannenkoeken; net wat je lekker vindt. Maak af met een dikke toef mascarpone en strooi hier nog wat cacaopoeder overheen. Enjoy!

Voordat jullie erover beginnen, mega-bijster gezond zijn ze niet, voornamelijk door de mascarpone. Verder valt het eigenlijk nog wel mee en gaat er slechts één eetlepel honing door het pannenkoekenbeslag. Je kunt de honing uiteraard vervangen door een zoetmiddel dat je lekker vindt, bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker of stevia. Het recept voor de tiramisu pannenkoeken met havermout vond ik trouwens bij een mede-blogger. Door de foto's kreeg ik gelijk tiramisu cravings.

Het geheel was wel een beetje machtig, want verder dan tot één derde van deze pancake tower kwam ik niet. Het was gewoon te veel! Maar mijn vriend die ik ‘s middags al een foto door appte van de pannenkoeken, vond het helemaal niet erg dat de restjes op hem stonden te wachten in de koelkast. Hij is wat meer zoet gewend en deed er nog een klein beetje honing overheen (kun je dus ook nog doen als ze op je bord liggen) en vond het erg lekker. Goedgekeurd!