Recepten Suikervrij Glutenvrij Hoofdgerechten Koolhydraatarm

Aubergine lasagne is super makkelijk te maken en het is ook nog eens ontzettend voedzaam. Dit vegetarische recept bevat extra veel groenten. De standaard lasagnebladen zijn vervangen voor lagen aubergine en daardoor is het een lekker koolhydraatarm gerecht.

Cookinglife Foodies
Vegetarische lasagne met aubergine

Recept

Vegetarische lasagne met aubergine

Met dit super makkelijke recept, maak je een flinke ovenschotel vol.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties Voor 2-3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 25 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s (rood en geel bijv.)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje passata di pomodoro (500 gram)
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum (of lekker verse blaadjes)
  • 60 gram geraspte geitenkaas (zorg dat je vegetarische kaas gebruikt)
  • snuf zout

Vegetarische lasagne met aubergine

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika’s in kleine blokjes. Plet de teen knoflook en snijd fijn.
  3. Doe wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, courgette en paprika.
  4. Snijd de aubergines in dunne plakken over de lengte; dit zijn je lasagnebladen.
  5. Verhit een (grill)pan en grill de plakken aubergine, tot ze allemaal mooi goudbruin zijn.
  6. Voeg ondertussen de passata bij de paprika’s en courgette, samen met de oregano en basilicum. Laat even borrelen (minuut of 5).
  7. Schep dan een dun laagje tomatenmengsel in een ovenschaal. Bedek dit laagje met aubergine plakken. Herhaal dit. Bedek de laatste laag met geraspte geitenkaas.
  8. Bak in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin. Enjoy!

Je maakt met dit recept een flinke ovenschotel vol en er was gelukkig nog genoeg over om de volgende dag op mijn werk met een heerlijke lasagne te kunnen lunchen. Door alle groenten en vezels is het een behoorlijk vullende lunch. Dat het super lekker is hoef ik er natuurlijk niet bij te zeggen!

Je kunt er natuurlijk nog een lekkere frisse salade bij serveren, maar ik vind het zonder ook een erg lekkere avondmaaltijd. Veel beter verteerbaar dan de versie mét lasagnebladen. En het recept is echt simpel; een kind kan de was doen. Wat denk je, staat deze lasagneschotel met aubergine snel bij jou op tafel?