Wij zijn hier in huis niet zo van het vlees. Vegetarisch zijn we ook zeker niet, maar één tot twee keer per week vlees eten is voldoende. De overige dagen eten we vis of gewoon vegetarisch. Met vis kun je namelijk eindeloos variëren en als je een handvol recepten op voorraad hebt, merk je dat het ook helemaal niet veel duurder hoeft te zijn om vis te eten. Een tonijn steak op zijn tijd is lekker, maar behoorlijk aan de prijs en er is niets mis met af en toe een visje uit de diepvries. Deze visburger met spinazie maak je met kabeljauwfilet en is werkelijk zo klaar.
Recept
Serveer het met een lekkere salade erbij!
Gang | Hoofdgerecht, lunch |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor 6 burgers |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Totaal | 30 min |
Toen ik een tijd geleden glutenvrije arancini (risottoballetjes) maakte, heb daarvoor ik zelf broodkruim gemaakt van glutenvrij brood. Ik bleek veel te veel broodkruim te hebben, dus heb ik wat overbleef in losse zakjes ingevroren in de diepvries, voor als ik weer broodkruim nodig had. Super handig! Je kunt zover ik weet bijna nergens glutenvrij broodkruim (panko) kopen, maar wel glutenvrij paneermeel en dat is voor dit recept op zich ook prima als er geen broodkruim voor handen is.
Het recept voor de visburgers is overigens afkomstig van een andere foodblog. Toen ik dit recept voorbij zag komen, kreeg ik er spontaan zin in. Ik voegde overigens wel een extra eitje toe aan het recept, en wat extra spinazie. Voor een maaltijd met wat meer groenten kun je nog wat extra spinazie wokken of serveer je er een lekkere salade bij. Tip: maak de burgers de avond van te voren al klaar (zonder ze te bakken) en je hoeft ze ‘s avonds alleen nog af te bakken!