Recepten Glutenvrij Vis Hoofdgerecht

Wij zijn hier in huis niet zo van het vlees. Vegetarisch zijn we ook zeker niet, maar één tot twee keer per week vlees eten is voldoende. De overige dagen eten we vis of gewoon vegetarisch. Met vis kun je namelijk eindeloos variëren en als je een handvol recepten op voorraad hebt, merk je dat het ook helemaal niet veel duurder hoeft te zijn om vis te eten. Een tonijn steak op zijn tijd is lekker, maar behoorlijk aan de prijs en er is niets mis met af en toe een visje uit de diepvries. Deze visburger met spinazie maak je met kabeljauwfilet en is werkelijk zo klaar.

Cookinglife Foodies
Visburger met spinazie

Recept

Visburger met spinazie

Serveer het met een lekkere salade erbij!

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Amerikaans
Porties Voor 6 burgers

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw, ontdooid
  • 200 gram verse spinazie
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren geklutst
  • 50 gram grof glutenvrij broodkruim
  • beetje olie om in te bakken
  • zout en peper
  • 4 tot 6 glutenvrije bolletjes

Hoe maak je een glutenvrij visburger met spinazie?

  1. Laat de kabeljauw ontdooien. Doe dit dan samen met de spinazie, citroenrasp en eieren in de foodprocessor of blender en maal fijn.
  2. Voeg er dan de broodkruimels aan toe en doe er wat zout en peper door. Vorm van dit mengsel 6 burgers van gelijke grootte.
  3. Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Beleg een glutenvrij bolletje met wat blaadjes spinazie en leg hier de burger op. Eet smakelijk!

Toen ik een tijd geleden glutenvrije arancini (risottoballetjes) maakte, heb daarvoor ik zelf broodkruim gemaakt van glutenvrij brood. Ik bleek veel te veel broodkruim te hebben, dus heb ik wat overbleef in losse zakjes ingevroren in de diepvries, voor als ik weer broodkruim nodig had. Super handig! Je kunt zover ik weet bijna nergens glutenvrij broodkruim (panko) kopen, maar wel glutenvrij paneermeel en dat is voor dit recept op zich ook prima als er geen broodkruim voor handen is.

Het recept voor de visburgers is overigens afkomstig van een andere foodblog. Toen ik dit recept voorbij zag komen, kreeg ik er spontaan zin in. Ik voegde overigens wel een extra eitje toe aan het recept, en wat extra spinazie. Voor een maaltijd met wat meer groenten kun je nog wat extra spinazie wokken of serveer je er een lekkere salade bij. Tip: maak de burgers de avond van te voren al klaar (zonder ze te bakken) en je hoeft ze ‘s avonds alleen nog af te bakken!