Recepten Ontbijt Lunch Glutenvrij Nagerecht

Deze amandelmeel-kaneel pannenkoek is heerlijk zoet. Zonder gebruik van gist zijn ze toch lekker smeuïg en de kaneel geeft ze een diepe smaak. Je kunt de pannenkoekjes eten als ontbijt, tijdens de lunch of als toetje. Maak ze in het weekend vast klaar, je kunt ze afgedekt in de koelkast namelijk goed bewaren. De hele week lekker eten dus!

Cookinglife Foodies
Amandelmeel-kaneel pannenkoek

Recept

Amandelmeel-kaneel pannenkoek

Ideaal als ontbijt, lunch of als toetje! Zonder gluten en suiker.

Gang Ontbijt, lunch of dessert
Keuken Nederlands
Porties Voor 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 75gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 140ml sojamelk
  • 2 tl kaneel
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el kokosrasp
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 banaan

Hoe maak je een amandelmeel-kaneel pannenkoek?

  1. Neem een flinke kom en kluts hierin de eieren.
  2. Voeg dan het amandelmeel, de sojamelk, kaneel, kokosrasp en de agavesiroop toe en roer nog even goed door.
  3. Verwarm een anti-aanbak koekenpan. Met een goede anti-aanbak pan kun je, voor een nog gezondere variant, de pannenkoekjes bakken zonder olie of boter. Vind je het echt lekkerder, verwarm dan wat kokosolie in de pan.
  4. Schep met een juslepel mooie rondjes beslag in de pan. Het is een behoorlijk vloeibaar mengsel, dus zijn dunne rondjes.
  5. Bak op laag/middelhoog vuur tot de bovenkant begint te bubbelen. Schep het pannenkoekje los en draai om. Let op, ze hebben niet lang nodig!
  6. Bak de andere kant in ongeveer een minuutje lichtbruin.
  7. Herhaal met de rest van het beslag.
  8. Snijd een banaan in dunne plakjes en leg deze op de pancakes. Bestrooi met wat extra kaneel, kokosrasp en amandelschaafsel. En smullen maar!

Dit recept zorgt voor een redelijk vloeibaar beslag en dus dunne pannenkoekjes. Heb je liever wat dikkere (American) pancakes, voeg dan iets meer amandelmeel toe en/of iets minder sojamelk.

Je kunt deze heerlijk zoete pancakes ook serveren met een bolletje ijs of natuurlijk kiezen voor een ander soort fruit; met verse bosbessen zijn ze ook verrukkelijk. Bij mij gaan er in de zomer aardbeitjes op!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.