Recepten Glutenvrij Bakken Suikervrij Tussendoortje

Ik had zin om iets lekkers te maken voor bij de koffie en al snel vond ik deze appelmoescake op een website met allemaal bakrecepten. Met maar een paar aanpassingen maakte ik er een glutenvrije versie zonder geraffineerde suikers van en hij was heerlijk!

Cookinglife Foodies
Appelmoescompote

Recept

Appelmoescompote

Je kunt de benodigde ingrediënten op één hand tellen en ook de bereidingswijze is erg simpel!

Gang Tussendoortje, nagerecht
Keuken Nederlands
Porties Voor 1 cake

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Oventijd 50 min
Totaal 1 uur 0 min

Ingrediënten

  • 150 gram appelmoes
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel water

Hoe maak je een appelmoescake?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Klop de eieren met de kokosbloesemsuiker luchtig. Voeg het amandelmeel en de appelmoes afwisselend toe en daarna het water. Spatel dit voorzichtig door het beslag.
  3. Bekleed de bakvorm dan met bakpapier. Stort het cakebeslag in de bakvorm.
  4. Bak de cake in 50 minuten gaar.
  5. Tip: maak de cake af met een toef opgeklopte kokosroom. Smullen!