In een culinaire wereld vol smaken en texturen biedt deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel een verfrissende twist die je smaakpapillen zal prikkelen. Deze salade is ook heerlijk te combineren met gegrilde kip en als dessert de appel tarte tatin!
Recept
Proef deze salade en je bent verkocht. Zelfs wanneer je geen fan bent van bloemkool, wil je dit recept vaker maken.
Gang | Hoofd-, bijgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2-4 personen |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Totaal | 20 min |
Het concept bloemkoolsalade valt vaak in de categorie bloemkoolpizza; daar zijn niet veel mensen fan van. Maar in dit recept vervangt je de pasta/rijst/quinoa in de salade simpelweg door geraspte bloemkool. Deze salade is zo verschrikkelijk fris en lekker vullend en doordat je dus bloemkool gebruikt is ‘ie ook nog eens koolhydraatarm.
Met een lekker stukje vlees of vis erbij (hoeft eigenlijk niet eens) heb je een fantastische maaltijd, die super gezond is. Wat denk jij, ga je deze salade eens uitproberen?