Laatst waren we uitgenodigd om te komen eten bij foodie vriendin Betina en vooraf weet ik dan altijd al dat het smullen wordt. Betina en ik kennen elkaar nu bijna twee jaar en naast dat we geregeld samen worden uitgenodigd voor events, zien we elkaar ook daar buiten. Leuk! En omdat ze weet van mijn voedselintoleranties en daar altijd (super lief) rekening mee houdt, schotelt ze de lekkerste dingen voor. Zo aten we die avond deze gezonde bloemkoolsalade met asperges en granaatappel, een gevulde kip uit de oven en sloten we af met Betty’s versie van mijn glutenvrije appel tarte tatin. Yum!
Recept
Proef deze salade en je bent verkocht. Zelfs wanneer je geen fan bent van bloemkool, wil je dit recept vaker maken.
Gang | Hoofd-, bijgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2-4 personen |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Totaal | 20 min |
Het concept bloemkoolsalade valt voor mij in de categorie bloemkoolpizza: he, wat? Je vervangt de pasta/rijst/quinoa in de salade simpelweg door geraspte bloemkool. Als ik heel eerlijk ben, stond ik niet te juichen ofzo aan tafel toen ik de bloemkoolsalade zag. Aversie (geheel onterecht) tegen de bloemkool en zijn rol in de salade. Vooroordeel! Want wat is dit een goed idee! Deze salade is zo verschrikkelijk fris en lekker vullend en doordat je dus bloemkool gebruikt is ‘ie ook nog eens koolhydraatarm.
Met een lekker stukje vlees of vis erbij (hoeft eigenlijk niet eens) heb je een fantastische maaltijd, die retegezond is. Wat denk jij, ga je deze salade eens uitproberen? Geloof me, hij is heerlijk en ik ben normaal gesproken geen bloemkoolfan. Rauw vind ik het persoonlijk in ieder geval lekkerder dan gekookt.