Recepten Vegetarisch Glutenvrij Lunch Hoofdgerecht

Mijn moeder had dit recept online voorbij zien komen en maakte deze heerlijke salade tijdens een feestje. Ik heb een aantal dingetjes aangepast aan het recept, zoals een simpele yoghurtdressing toegevoegd en extra veel groenten. Hierdoor is het een gezonde maaltijdsalade geworden!

Cookinglife Foodies
Bonensalade met halloumi

Recept

Bonensalade met halloumi

Perfect recept als je lekker veel groenten wilt eten!

Gang Lunch, hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties Voor 2-3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram linzen
  • 175 gram cannellini bonen
  • 100 gram witte kool
  • 4 grote augurken
  • 50 gram rucola
  • 1 pakje halloumi
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • halve citroen
  • peper en zout

Hoe maak je bonensalade met halloumi ?

  1. Dop de sperziebonen, halveer ze en kook ze in een pan met kokend water in ongeveer 8 – 10 minuten gaar. Giet ze af met koud water.
  2. Maak van de yoghurt, olijfolie, en citroensap een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  3. Spoel de linzen in een vergiet af tot ze niet meer schuimen en doe hetzelfde met de cannellini bonen. Snijd de augurken in plakjes en doe ze samen met de linzen, cannellini bonen, sperziebonen, rucola en witte kool in een grote kom.
  4. Snijd de halloumi in plakken en grill kort in de grillpan (of koekenpan); ongeveer 2 minuten per kant.
  5. Verdeel ondertussen de yoghurtdressing over de bonen en hussel het goed door elkaar heen.
  6. Maak je bonensalade af met de plakken halloumi en je hebt een heerlijke maaltijdsalade!

Sommige mensen met darmklachten krijgen door bonen last van hun buik, maar bij deze salade had ik dat zelf niet. Er zitten veel vezels in de salade, dus het is wel belangrijk dat je zorgt dat je goed water drinkt. Zo kunnen je darmen de vezels ook weer afvoeren; vocht is echt belangrijk!

Toen ik de foto's aan het maken was, vond ik de salade er eigenlijk best zomers uitzien! Ik kan ook echt niet wachten tot het weer lekker weer wordt om buiten te barbecuen. Dan kan ik ook wat extra barbecue recepten met jullie delen. Dus kom maar door met die zon!