Als het aan mij lag at ik iedere dag een gevulde portobello, want ik vind het een van de meeste lekkere paddenstoelsoorten die er is. Helaas is het ook een vrij prijzige variant, dus is het meestal een kwestie van wachten tot je er een paar voor een goede prijs tegenkomt. Al eerder maakte ik Paleo hamburgers met portobello, waar je kon lezen dat ik de portobello’s had gekocht bij een Turks winkeltje bij mij om de hoek. Ook deze portobello’s komen weer bij datzelfde winkeltje vandaan, ook weer voor 1,- per ons. Voor die prijs kun je er natuurlijk makkelijk 4 meenemen!
Recept
Wie heeft er vis of vlees nodig als je deze heerlijke portobello's kunt vullen?! Een vlezige paddenstoel vol smaak, super paddo's.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 40 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 55 min |
En vandaar weer een lekker super paddo recept. Soms heb je trouwens van die gerechten waarbij je achteraf totaal niet het gevoel hebt je vlees of vis gemist te hebben. Een vrijwillige vegetarische maaltijd, om het zo maar te noemen, want hier ziet men toch het liefst iets met vlees of vis. Maar bij deze heerlijke portobello werd het totaal niet gemist, sowieso omdat het behoorlijk vult, maar ook omdat de portobello van zichzelf nogal vlezig is. Een stevige maaltijd dus!
Oh en zoals je ziet gebruik ik voor dit gerecht geitenkaas. Geitenkaas is gemaakt van geitenmelk en lokt over het algemeen niet dezelfde reacties uit als koemelk. Zo was ik als baby allergisch voor koemelk en kreeg daarom geitenmelk, wat ik wel kon verdragen. Nogmaals, alles met mate, dus ga geen kilo’s per week weg eten. Maar af en toe wat garneren met geitenkaas werkt bij mij prima. Ben je veganistisch of wil/mag je geen kaas eten, dan kun je het natuurlijk gewoon weglaten!