Deze glutenvrije chocolade muffins met banaan zijn vrij van geraffineerde suiker en zuivel. Ze zijn door de banaan en dadel alsnog zoetig, maar een mierzoete muffin is het zeker niet. De inspiratie voor dit recept heb ik bij een mede-blogger vandaan.
Recept
Een heerlijke combinatie van smaken!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | Voor ca. 10 muffins |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Oventijd | 30 min |
Totaal | 50 min |
Het originele recept heb ik trouwens iets aangepast, door er nog wat amandelmeel aan toe te voegen in plaats van enkel rijstmeel te gebruiken. Je kunt het amandelmeel ook vervanger door een ander soort (glutenvrij) meel, zoals boekweitmeel. Heb je geen glutenintolerantie, dan zijn ze ook lekker met speltmeel.
Ik heb trouwens wat meer amandelmelk moeten toevoegen, omdat de mix een beetje te droog werd met maar 50 ml melk; het werd bijna een brooddeeg. Kijk dus zelf ook even of het bij jou nog wat extra melk nodig heeft, of dat je wellicht eerst met wat minder melk begint.