Je bent vast al mijn amandelmeel-kaneel pannenkoeken en amandelmeel koekjes met pecan noten tegengekomen. Zo niet, snel kijken. Waarom? Amandelmeel is een superfood gemaakt van, hoe kan het ook anders, gemalen amandelen. En dat is ook meteen het enige ingrediënt, dus past het perfect binnen een glutenvrij dieet. Je kunt er van alles mee maken, maar ik vind het vooral lekker in zoetere gerechtjes, zoals koekjes en cake. Of deze glutenvrije en suikervrije muffins van amandelmeel bijvoorbeeld, om je vingers bij op te eten!
Recept
Amandelmeel is heerlijke een superfood. Smaakvol en het past perfect binnen een glutenvrij dieet.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 10 stuks |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 30 min |
Ze zijn gelukkig niet zo zoet als die kant-en-klare muffins uit een pakje. En lekker luchtig, dat vind ik ook altijd belangrijk bij een fijne muffin. Daarnaast zijn ze erg vullend, dus je kunt ze prima een keer als lunch pakken.
Heb je geen bosbessen voor handen? Geen nood, ik heb er 2 gemaakt zonder bosbessen (kieskeurig publiek) en ook deze zijn helemaal goedgekeurd.