Recepten Lunch Hoofdgerechten Glutenvrij

In september vorig jaar was ik in Turkije en zag daar overal heerlijke pides met gehakt. Helaas waren ze nergens glutenvrij te krijgen en ook in Nederland ben ik nog geen glutenvrije pide met gehakt tegengekomen. Toen ik daarbovenop ook nog een recept voor pide met gehakt van een medeblogger voorbij zag komen, besloot ik dat het tijd werd voor een eigen recept. Dus nu kun je thuis heerlijk een glutenvrije pide met gehakt maken en ze smaken helemaal zoals de échte turkse pides!

Cookinglife Foodies
Pide met gehakt

Recept

Pide met gehakt

Deze pides zijn heerlijk voor de lunch, maar met met een goede salade erbij ook een ideaal hoofdgerecht. Proef Turkije.

Gang Lunch
Keuken Turks
Porties 4 pides

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 1 ei, losgeklopt
  • Voor het deeg:
  • 300 gram glutenvrij meel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels gist
  • flinke snuf zout
  • 200 milliliter lauwwarm water
  • Voor het gehakt:
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • klein stukje rode peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • flinke hand verse peterselie, fijngehakt

Hoe maak je een pide met gehakt?

  1. Doe het meel samen met de olijfolie, gist, zout en water in een keukenmachine en meng tot een deeg. Als het deeg te nat blijft, voeg je nog wat extra glutenvrij meel toe. Voelt het te droog? Voeg dan een klein beetje olijfolie toe.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, net als de rode peper. Doe de ui en knoflook met wat olijfolie in een pan en fruit aan. Voeg de tomatenpuree en het komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak kort mee.
  3. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
  4. Haal het gehakt van het vuur en voeg de peterselie toe. Laat het gehaktmengsel volledig afkoelen.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  6. Kneed het pidedeeg nog even goed door en verdeel over 4 ballen. Rol de ballen uit tot een ovale, langwerpige vorm die zo dun mogelijk is.
  7. Bekleed het deeg met het gehaktmengsel en duw aan met een lepel. Laat de randen vrij. Deze moet je omklappen en een beetje platduwen, zodat ze niet open gaan bij het bakken. Smeer het deeg in met het losgeklopte ei.
  8. Bak in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin!

Zoals je op de foto’s ziet, heb ik de randjes niet genoeg naar binnen geduwd. Tip dus voor jullie om dat wel te doen. Qua smaak maakt het niet zoveel uit, maar je pides worden er wel mooier van ;-). Verder waren ze heerlijk! 

En ze smaken echt zoals de turkse pides die ik me van het turkse winkeltje bij ons om de hoek in Amsterdam herinner. Ook de BF vond ze heerlijk en hij had niet eens door dat ze glutenvrij waren. Top!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.