In september vorig jaar was ik in Turkije en zag daar overal heerlijke pides met gehakt. Helaas waren ze nergens glutenvrij te krijgen en ook in Nederland ben ik nog geen glutenvrije pide met gehakt tegengekomen. Toen ik daarbovenop ook nog een recept voor pide met gehakt van een medeblogger voorbij zag komen, besloot ik dat het tijd werd voor een eigen recept. Dus nu kun je thuis heerlijk een glutenvrije pide met gehakt maken en ze smaken helemaal zoals de échte turkse pides!
Recept
Deze pides zijn heerlijk voor de lunch, maar met met een goede salade erbij ook een ideaal hoofdgerecht. Proef Turkije.
Gang | Lunch |
---|---|
Keuken | Turks |
Porties | 4 pides |
Voorbereidingstijd | 30 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 45 min |
Zoals je op de foto’s ziet, heb ik de randjes niet genoeg naar binnen geduwd. Tip dus voor jullie om dat wel te doen. Qua smaak maakt het niet zoveel uit, maar je pides worden er wel mooier van ;-). Verder waren ze heerlijk!
En ze smaken echt zoals de turkse pides die ik me van het turkse winkeltje bij ons om de hoek in Amsterdam herinner. Ook de BF vond ze heerlijk en hij had niet eens door dat ze glutenvrij waren. Top!