Recepten Hoofdgerechten Glutenvrij

Een quesadilla is voor de Mexicanen wat een tosti is voor ons Nederlanders. Als ik eerlijk ben,  sluit ik me hier liever aan bij de Mexicanen, want een quesadilla is zoveel lekkerder dan een tosti. Zeker deze vrij pure glutenvrije quesadilla, waarin de smaak van kip, paprika en avocado heerlijk combineert met die van geitenkaas.

Cookinglife Foodies
Quesadilla met geitenkaas

Recept

Quesadilla met geitenkaas

Een quesadilla is voor de Mexicanen wat een tosti is voor ons Nederlanders. Als ik eerlijk ben, sluit ik me hier liever aan bij de Mexicanen, want een quesadilla is zoveel lekkerder dan een tosti. Zeker deze vrij pure glutenvrije quesadilla.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 4 grote glutenvrije wraps of tortilla’s
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram geraspte geitenkaas (dit kun je ook weglaten)
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • handje verse basilicum

Hoe maak je een quesadilla met geitenkaas?

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika en kipfilet in blokjes. Maak de blokjes niet te groot, anders wordt het wel een hele dikke quesadilla.
  2. Snijd de avocado in reepjes.
  3. Fruit in een pan de ui en knoflook aan en bak hierin de kipfilet gaar met zout, peper en ongeveer 1 theelepel paprikapoeder. Als de kip een beetje verkleurd is, voeg je ook de paprika blokjes toe.
  4. Bedek 1 tortilla met geitenkaas. Leg hierop kip met paprika en daaroverheen avocado. Bedek weer met een laagje geitenkaas en leg er dan een tweede tortilla bovenop.
  5. Neem een pan met een goede anti-aanbaklaag, zet op middelhoog vuur en leg hier voorzichtig de quesadilla in.
  6. Na een aantal minuten draai je de quesadilla voorzichtig om. Handig trucje: pak een bord kleiner dan de pan, leg deze op de tortilla, houd het bord vast en draai de pan om. De quesadilla ligt nu omgekeerd op je bord en je kunt deze nu weer in de pan leggen.
  7. Garneer met wat basilicum, dat smaakt er heerlijk bij. Enjoy!

De tortillas die ik gebruikte waren best groot en één quesadilla per persoon, samen met bijvoorbeeld wat salade maakt dan een prima avondmaaltijd. Quesadillas maken is echt niet moeilijk, eigenlijk zit de truc ‘m alleen in het omdraaien van de quesadilla in de pan. Maar, daar geef ik je hieronder bij de bereidingswijze natuurlijk een handige tip voor!

Als je wel gewone kaas van de koe eet, kun je natuurlijk ook een magere variant kaas gebruiken. Eigenlijk smaakt deze quesadilla met elke kaassoort goed en zal hij zelfs nog heerlijk zijn als je geen kaas gebruikt. Hier thuis at mijn vriend er bijna zijn handen bij op en ik geloof dat hij wel 10 keer heeft geroepen: lekker zeg! Goed teken dus!