Een quesadilla is voor de Mexicanen wat een tosti is voor ons Nederlanders. Als ik eerlijk ben, sluit ik me hier liever aan bij de Mexicanen, want een quesadilla is zoveel lekkerder dan een tosti. Zeker deze vrij pure glutenvrije quesadilla, waarin de smaak van kip, paprika en avocado heerlijk combineert met die van geitenkaas.
Recept
Een quesadilla is voor de Mexicanen wat een tosti is voor ons Nederlanders. Als ik eerlijk ben, sluit ik me hier liever aan bij de Mexicanen, want een quesadilla is zoveel lekkerder dan een tosti. Zeker deze vrij pure glutenvrije quesadilla.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Mexicaans |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 5 min |
Totaal | 20 min |
De tortillas die ik gebruikte waren best groot en één quesadilla per persoon, samen met bijvoorbeeld wat salade maakt dan een prima avondmaaltijd. Quesadillas maken is echt niet moeilijk, eigenlijk zit de truc ‘m alleen in het omdraaien van de quesadilla in de pan. Maar, daar geef ik je hieronder bij de bereidingswijze natuurlijk een handige tip voor!
Als je wel gewone kaas van de koe eet, kun je natuurlijk ook een magere variant kaas gebruiken. Eigenlijk smaakt deze quesadilla met elke kaassoort goed en zal hij zelfs nog heerlijk zijn als je geen kaas gebruikt. Hier thuis at mijn vriend er bijna zijn handen bij op en ik geloof dat hij wel 10 keer heeft geroepen: lekker zeg! Goed teken dus!