Hoofdgerechten Glutenvrij Vis Italiaans

Nu de lente weer aanbreekt, mag dat van mij uitgebreid gevierd worden. Ik ben zeker wel een wintermens en vind het heerlijk om met de kou op mijn wangen een flink stuk te wandelen. Maar na verloop van tijd wil mijn lijf gewoon weer een zonnetje en buiten barbecueën en op het dakterras zitten tot laat in de avond. Nu de lente er weer aankomt, komt dat een stapje dichterbij! En dat vier ik met deze risotto met prei, avocado en zeevruchten. Niet te machtig, wel lekker vol van smaak.

 

Cookinglife Foodies
Risotto met prei, avocado en zeevruchten

Recept

Risotto met prei, avocado en zeevruchten

Deze risotto is heerlijk door de combinatie van mosselen, garnalen én prei! De avocado maakt het helemaal af.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

    Grote hapjespan

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 200 gram risottorijst naar keuze
  • 650 ml bouillon
  • 200 gram zeevruchten naar keuze zoals mosselen en garnalen
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 avocado
  • verse dille naar smaak
  • zalmeitjes optioneel, voor garnering

Hoe maak je risotto met prei, avocado en zeevruchten?

  1. Zet in een kookpan de bouillon op.
  2. Snijd de prei in fijne ringen. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn met een knoflookpers. Doe wat olie in een grote hapjespan en fruit de sjalot en knoflook aan. Doe er dan de risottorijst bij en laat een paar minuutjes bakken (roer af en toe door).
  3. Wanneer de rijst glazig lijkt, voeg je de fijngesneden prei toe. Bak even mee. Voeg dan een flinke laag bouillon toe, tot de rijst compleet bedekt is. Als het vocht bijna helemaal is opgenomen door de rijst, voeg je weer twee soeplepels bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is (even proeven) of de bouillon op.
  4. Doe wat olie in een aparte koekenpan en bak daarin kort de garnalen en mosselen (ongeveer 5 minuutjes).
  5. Snijd de avocado in plakken of in blokjes, net wat je handiger vindt. Snijd de citroen door de helft, en pers één helft uit.
  6. Voeg het sap van een halve citroen toe aan de risotto en rasp een klein beetje citroenschil door de risotto. Doe er nu een paar takjes verse dille doorheen.
  7. Schep de risotto in een kom of een diep bord. Doe op elke portie wat avocado stukjes en verdeel de zeevruchten over de borden. Garneer met verse dille en eventueel zalmeitjes. Enjoy!

Risotto met garnalen

Risotto vind ik heerlijk comfort food. En zonder de toevoeging van klodders roomboter en kilo’s kaas, is dit recept een puur gerechtje. Ik vind de smaak van risotto met garnalen en mosselen samen met prei ook echt een lekkere combi. En zeg eens eerlijk, het ziet er toch heerlijk uit? Wanneer je niet zo weg ben van risotto met garnalen, kun je ook kiezen voor andere zeevruchten. Of kies eens voor kip of maak een vegetarische variant! Met risotto kun je zo heerlijk variëren.

Hoe maak je risotto?

Het enige waar je met risotto echt goed op moet letten, is dat de risottorijst de bouillon goed opneemt. Als dit niet goed gebeurt, dan wordt de rijst namelijk niet gaar. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom moet je de bouillon beetje bij beetje toevoegen aan de rijst, zodat het goed opgenomen kan worden. Wanneer je dit goed doet, is het maken van risotto helemaal niet zo moeilijk. En met garnalen en avocado is het nog super lekker ook!