Ontbijt Recepten Suikervrij Vegan Glutenvrij

Een havermout ontbijt is ideaal als je weinig tijd hebt in de ochtend, maar toch gezond en voedzaam wilt eten. Dit 'overnight oats' recept is weer nét even iets anders. Je raspt er namelijk wat worteltjes doorheen en daardoor wordt de havermout heerlijk zoet. Én je krijgt ook nog wat extra voedingsstoffen- en vezels binnen. Qua smaak een soort taartje, dit carrot cake havermout ontbijt.

Cookinglife Foodies
Carrot cake havermout ontbijt

Recept

Carrot cake havermout ontbijt

Start je dag gezond met dit carrot cake havermout ontbijt. Voedzaam, vezelrijk en nét even iets anders dan normaal. 

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 Persoon

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 20 min
Weektijd 23 uur 59 min
Totaal 24 uur 19 min

Ingrediënten

  • 250 ml plantaardige melk
  • 25 gram geraspte wortel
  • 50 gram (glutenvrije) havervlokken
  • 1 theelepel kaneel
  • flink snuf gemalen kruidnagel
  • 1 handje noten, bijvoorbeeld walnoten of pecannoten
  • optioneel: 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of honing (niet vegan)

Hoe maak je het carrot cake havermout ontbijt?

  1. Een carrotcake havermout ontbijt wordt ook wel 'carrot cake overnight oats' genoemd. Zoals deze naam al zegt maak je dit de avond van te voren.
  2. Rasp de wortels.
  3. Meng de plantaardige melk, wortel, havervlokken, kaneel en kruidnagel en eventueel kokosbloesemsuiker in een kom of mason jar.
  4. Dek af met folie of een deksel en zet in de koelkast. ‘s Ochtends maak je de havermoutpap helemaal af met gehakte noten. Enjoy!

Glutenvrije variant maken? Let er dan op dat je glutenvrije havervlokken gebruikt. Als je niet vegan eet, kun je een scheutje honing gebruiken om het geheel wat zoeter te maken. Eet je wel vegan, gebruik dan agavesiroop, maple sirup of wat kokosbloesemsuiker.

Liever een minder vloeibaar ontbijt? Gebruik dan ongeveer 200 ml plantaardige melk of voeg bijvoorbeeld nog een theelepel chiazaad of lijnzaad toe. Wist je trouwens dat je havermout helemaal rauw is? Rauw blijven voedingsstoffen veel beter bewaard, dus extra veel vitamines in je ontbijt!