Ik ben een enorme fan van burgers, maar leef samen met een man die zo mogelijk een nóg grotere burgerfan is. Samen met een vriend hebben ze een soort zoektocht naar de beste burger van Nederland. Tot nu toe staat een restaurant in Arnhem op de eerste plek. Enige kennis van burgers hebben we hier in huis dus wel. Dus was ik heel benieuwd wat mijn kenner zou vinden van de vegetarische bietenburger met feta en avocado, die ik tegenkwam op een blog.
Recept
Laat je positief verrassen door deze vegetarische bietenburger. Aards en zoet van smaak, de feta en en avocado maken het geheel af.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 4 bietenburgers |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 8 min |
Totaal | 28 min |
Het recept zag er niet al te ingewikkeld uit, maar ik ben geen fan van fruit in hartige gerechten en daarom liet ik de mango weg. Maar eigenlijk kun je aan je burger gewoon ingrediënten toevoegen of weglaten die je lekker vindt. Stapel maar raak, zeg maar! Ik heb er in dit recept voor gekozen om een lekker uitgebreide versie te maken. Ik beleg mijn broodje met komkommer, tomaat, augurk, avocado en rucola. Uiteraard kun je weglaten wat je niet lekker vindt of juist wat extra’s toevoegen, bijvoorbeeld de mango die Maura wel in haar recept gebruikt.
Mijn burgerexpert was positief verrast door de bietenburgers! Hij heeft ze al smullend opgegeten. Omdat het de eerste keer al donker was toen ik de burgers maakte, heb ik ze een paar dagen later nog een keertje gemaakt, en daar was hij maar al te blij mee! En ik ook, want het is echt een heerlijk recept. Als je meer low-carb wilt eten, kun je natuurlijk ook het broodje weglaten en er bijvoorbeeld een salade bij maken. De burger smaakt ook los erg lekker!
Let er op dat je rauwe bieten gebruikt, dus die met schil en al. Gekookte bieten zijn te nat, deze kun je niet gebruiken.