Recepten Bakken Brood Glutenvrij

Met Pasen is het heerlijk om met de familie lang en uitgebreid te ontbijten. Nu eet ik normaal gesproken weinig tot geen brood, omdat ik dat niet echt mis. Maar bij een uitgebreid ontbijt, zoals met Pasen, vind ik een broodje er eigenlijk wel echt bij horen. Daarom ging ik lekker experimenten met een recept voor glutenvrije paasbroodjes en voila! Het resultaat is een lekker knapperig broodje, nog wat smeuig van binnen en gewoon ontzettend lekker.

Cookinglife Foodies
Glutenvrije broodjes

Recept

Glutenvrije broodjes

Heerlijke broodjes zonder allerlei toevoegingen. Ideaal voor een paasbrunch of een lekkere lunch.

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties Voor 8-10 kleine broodjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 25 min
Totaal 1 uur 5 min

Ingrediënten

  • 400 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel 
  • 125 gram teffmeel (of boekweitmeel)
  • 7 gram gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • flinke snuf zout
  • 325 ml lauwwarm water
  • 1 eidooier om het brood mee te bestrijken
  • ongeveer 2 eetlepels sesamzaadjes (of andere zaden/pitten)

Hoe maak je glutenvrije broodjes?

  1. Meng in een kom het meel met gist en zout en doe er dan het lauwwarme water bij en de olijfolie. Laat de keukenmachine dit een minuut of 5 goed kneden (of doe dit met de hand).
  2. Maak dan een schone theedoek vochtig met warm water, leg deze over de kom en laat het deeg op een warme plek in huis 30 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. Maak van het deeg  8 – 10 kleine broodjes in de vorm die je wilt (rond, langwerpig als een pistolet).Het deeg blijft heel plakkerig, dus ik gebruikte een lepel en mijn vingers. Klop de eidooier los en besmeer de broodjes hiermee. Kerf de broodjes met een mes diagonaal in en bestrooi met sesamzaadjes.
  5. Bak in ongeveer 22-25 minuten mooi goudbruin en laat even afkoelen.

Glutenvrije afbakbroodjes die je kant-en-klaar in de winkel kunt kopen, zitten vaak vol met stoffen die je eigenlijk niet binnen wilt krijgen, zoals suiker (in verschillende benamingen) en e-nummers. Zelf glutenvrije broodjes bakken is heel gemakkelijk en véél lekkerder; je moet alleen wel even het juiste recept hebben. Dit recept is echt niet moeilijk, zelfs als je nog nooit eerder zelf brood hebt gebakken moet het lukken!

Beleg ze met hummus, tonijnsalade of met deze heerlijke zalmmousse. En maak je ze een dag eerder al klaar, of heb je een dag later nog broodjes over? Doe ze dan nog even 5 minuten in de oven op 200 graden, dan zijn ze weer helemaal knapperig! Fijne Pasen!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.