Met Pasen is het heerlijk om met de familie lang en uitgebreid te ontbijten. Nu eet ik normaal gesproken weinig tot geen brood, omdat ik dat niet echt mis. Maar bij een uitgebreid ontbijt, zoals met Pasen, vind ik een broodje er eigenlijk wel echt bij horen. Daarom ging ik lekker experimenten met een recept voor glutenvrije paasbroodjes en voila! Het resultaat is een lekker knapperig broodje, nog wat smeuig van binnen en gewoon ontzettend lekker.
Recept
Heerlijke broodjes zonder allerlei toevoegingen. Ideaal voor een paasbrunch of een lekkere lunch.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 8-10 kleine broodjes |
Voorbereidingstijd | 40 min |
---|---|
Bereidingstijd | 25 min |
Totaal | 1 uur 5 min |
Glutenvrije afbakbroodjes die je kant-en-klaar in de winkel kunt kopen, zitten vaak vol met stoffen die je eigenlijk niet binnen wilt krijgen, zoals suiker (in verschillende benamingen) en e-nummers. Zelf glutenvrije broodjes bakken is heel gemakkelijk en véél lekkerder; je moet alleen wel even het juiste recept hebben. Dit recept is echt niet moeilijk, zelfs als je nog nooit eerder zelf brood hebt gebakken moet het lukken!
Beleg ze met hummus, tonijnsalade of met deze heerlijke zalmmousse. En maak je ze een dag eerder al klaar, of heb je een dag later nog broodjes over? Doe ze dan nog even 5 minuten in de oven op 200 graden, dan zijn ze weer helemaal knapperig! Fijne Pasen!