Er gaat niets boven een uitgebreid ontbijt in het weekend en daarbij zijn pannenkoekjes naar mijn mening onmisbaar. Een tijdje geleden plaatste ik een recept voor American pancakes gemaakt met speltmeel. Nu vond ik het tijd voor een glutenvrije variant! En dus ging ik aan de slag met een recept en ik kan je vertellen: deze Glutenvrije en suikervrije boekweit pannenkoekjes zijn ‘to die for!’
Recept
Deze pannenkoekjes zijn om van te smullen. Tijdens je ontbijt, lunch of als dessert na een lichte maaltijd.
Gang | Ontbijt |
---|---|
Keuken | Amerikaans |
Porties | ca 10 pannenkoeken |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
Zoals ik al zei zijn ze helemaal suikervrij. En bij suikervrije pancakes hoort natuurlijk ook een suikervrije topping. Je kunt natuurlijk, als je dat lekker vindt, altijd wat honing of agavesiroop op je pancakes doen, maar ik wilde iets lekkerders. De bosvruchtensaus die je op de foto ziet is gemaakt van puur fruit en verder helemaal niets; ideaal toch? En zaaaaalig…
Ik maakte ze als lunch en heb zitten smullen. Komend weekend maak ik ze opnieuw en dan als uitgebreid zondags ontbijtje. Ook een lekker idee: serveer deze pancakes met wat suikervrije appelmoes. Iedereen zal ervan smullen!