Recepten Ontbijt Lunch Glutenvrij Suikervrij

Er gaat niets boven een uitgebreid ontbijt in het weekend en daarbij zijn pannenkoekjes naar mijn mening onmisbaar. Een tijdje geleden plaatste ik een recept voor American pancakes gemaakt met speltmeel. Nu vond ik het tijd voor een glutenvrije variant! En dus ging ik aan de slag met een recept en ik kan je vertellen: deze Glutenvrije en suikervrije boekweit pannenkoekjes zijn ‘to die for!’ 

Cookinglife Foodies
Boekweit pannenkoekjes

Recept

Boekweit pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn om van te smullen. Tijdens je ontbijt, lunch of als dessert na een lichte maaltijd.

Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties ca 10 pannenkoeken

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totaal 30 min

Ingrediënten

  • 175 gram boekweitmeel
  • 200ml plantaardige melk (bijv amandelmelk)
  • 1 ei
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • flinke snuf zout
  • 250 gram diepvries frambozen
  • 250 gram diepvries bosbessen

Hoe maak je boekweit pannenkoekjes?

  1. Gebruik een keukenmachine of een handmixer. Doe alle ingrediënten in de mengkom en mix 1-2 minuten tot het een egaal pannenkoekenbeslag is. Het moet een beetje dik blijven.
  2. Maak de pannenkoekjes 1 voor 1 in een koekenpan, of met meerdere tegelijk als je een groot formaat pan hebt. Gebruik een beetje kokosolie en zodra er flink wat luchtbellen op de bovenkant van de pannenkoek verschijnen, draai je ‘m om.
  3. Doe ondertussen de bosbessen en frambozen in een pannetje en zet op laag vuur om te ontdooien. Roer af en toe door. Wanneer het fruit ontdooid is, doe je dit in een blender en maal fijn tot een egale saus.
  4. Serveer de pannenkoeken met de saus apart en eventueel met wat vers fruit.

Zoals ik al zei zijn ze helemaal suikervrij. En bij suikervrije pancakes hoort natuurlijk ook een suikervrije topping. Je kunt natuurlijk, als je dat lekker vindt, altijd wat honing of agavesiroop op je pancakes doen, maar ik wilde iets lekkerders. De bosvruchtensaus die je op de foto ziet is gemaakt van puur fruit en verder helemaal niets; ideaal toch? En zaaaaalig…

Ik maakte ze als lunch en heb zitten smullen. Komend weekend maak ik ze opnieuw en dan als uitgebreid zondags ontbijtje. Ook een lekker idee: serveer deze pancakes met wat suikervrije appelmoes. Iedereen zal ervan smullen!