Eigenlijk is de letterlijke vertaling van melanzane alla parmigiana: aubergine met Parmezaanse kaas. Het ziet eruit als een soort lasagne, maar de laagjes bestaan hier uiteraard uit gegrilde aubergine met kaas en mozzarella in tomatensaus. Alleen al bij het idee begin ik te watertanden. Voorlopig staat er geen trip naar Italië op de planning, dus moest ik zelf maar aan de slag met een recept voor glutenvrije melanzane alla parmigiana.
Recept
Ook heerlijk om te eten als lunch!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | Voor 3-4 personen |
Bereidingstijd | 1 uur 0 min |
---|---|
Oventijd | 35 min |
Totaal | 1 uur 35 min |
Moeilijk is het niet om zelf melanzane te maken, maar het is wel een tijdrovend werkje. Je moet de aubergine plakken namelijk met meel bestrijken en dan even grillen in de pan tot ze mooi goudbruin zijn. Dat neemt wel wat tijd in beslag, maar zoals de echte Italiaanse nonna’s zouden zeggen: koken werkt mediterend. Ik weet niet of ze dat zouden zeggen, maar ik zie het helemaal voor me! En voor mij werkt het wel zo.
Een mede-blogger had een lekker simpel recept voor melanzane op haar blog staan en ik houd wel van simpel. Het standaard meel heb ik vervangen voor glutenvrij meel. Je kunt eigenlijk ieder type glutenvrij meel gebruiken. Ik gebruikte rijstmeel. De volgende dag is de melanzane eigenlijk nóg lekkerder en je kunt ‘m heerlijk meenemen als lunch naar je werk. Ik heb echt gesmuld en hoop dat jij dat ook zal doen!