Recepten Glutenvrij Vegan Tussendoortje Suikervrij

In de trend van de glutenvrije Oreo koekjes en suikervrije Bounty’s en Lions, was ik laatst weer op zoek naar een guilt-free geniet recept. Al eerder was ik de chocolade-pindarepen van een mede-blogger tegengekomen en deze leken me zo lekker! Dus toen het afgelopen weekend keihard regende, dook ik de keuken in om dit recept voor glutenvrije Snickers uit te proberen!

Cookinglife Foodies
Snickers

Recept

Snickers

Met maar vier ingrediënten, zet je gemakkelijk dit tussendoortje op tafel!

Gang Tussendoortje, Snack
Keuken Amerikaans
Porties Ca. 5 reepjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Afkoeltijd 45 min
Opstijftijd 1 uur 0 min
Totaal 2 uur 5 min

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten pinda’s
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 eetlepel kokosolie
  • 80 gram pure chocolade

Hoe maak je Snickers?

  1. Rooster de pinda’s in een pan en schud ze regelmatig heen en weer. Maal ze vervolgens in een keukenmachine grof in stukjes en voeg een flinke snuf (grof zee)zout toe.
  2. Verwarm en meng de kokosolie en de honing en voeg hier daarna de pinda’s aan toe (of andersom).
  3. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel het pindamengsel over het bakblik en druk goed aan. Laat ongeveer 45/60 min afkoelen in de koelkast.
  4. Smelt dan de chocolade au bain marie en giet dit over het pindamengsel.
  5. Laat in de koelkast (of vriezer) opstijven; bij mij duurde dit ruim 1 uur. Tip: Bewaar de repen in een luchtdicht bakje in de koelkast en neem ze lekker mee naar je werk!

Aaaah en het zijn net echt Snickers! Mijn vader en moeder mochten ook een stukje proberen en zij zeiden wel dat ze proefden dat er geen caramel in zat (huh, zit er caramel in Snickers, weet ik niet meer?). Maar qua smaak deed het ze heel erg denken aan Snickers. Experiment gelukt! Want voor mij, iemand die al 1,5 jaar (langer eigenlijk) geen Snickers meer eet, proeft het hemels en nog veel lekkerder dan een Snickers.

Dit recept bevat overigens wel honing. Je kunt ook agavesiroop gebruiken, maar qua effect op de bloedsuikerspiegel maakt dit niet zoveel uit. Ik gebruik zelden honing, liever kokosbloesemsuiker en nóg liever fruit om te zoeten, maar soms kun je in een recept niet om een plakkerige zoetstof heen. En als je jezelf nu echt eens wilt verwennen én een beetje bewust en puur wilt eten, dan kun je voortaan deze Snickers nemen!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.