Recepten Vegan Glutenvrij Suikervrij Soep Lunch

Eigenlijk at ik niet vaak mosterdsoep, tot ik vorig weekend op een schapenboerderij een heerlijke verse mosterdsoep at. Die was zo lekker dat ik me afvroeg waarom ik dat nooit zelf maak. Deze vegan mosterdsoep is heerlijk puur, niet scherp en bevat geen zuivel. Wat versgebakken mini speltbroodjes erbij om in de soep te dopen en je hebt een heerlijke maaltijd! Hier vind je het recept om zelf speltbroodjes te maken.

Cookinglife Foodies
Vegan mosterdsoep

Recept

Vegan mosterdsoep

Snel en makkelijk gerecht!

Gang Voorgerecht, lunch, hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties Voor ca. 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon
  • 2-3 eetlepels grove mosterd (proef even en voeg naar smaak meer toe)
  • 125 ml sojaroom (of een andere plantaardige kookroom)
  • 15  gram rijstbloem
  • 15 gram kokosolie
  • 1,5 eetlepel arrowroot of 1 eetlepel maizena
  • eventueel een takje bieslook of basilicum 

Hoe maak je vegan mosterdsoep?

  1. Doe in een grote soeppan de kokosolie, laat warm worden en doe hier het rijstbloem bij. Laat even bakken: dit dient om de soep wat meer structuur te geven. Doe er vrij snel de bouillon bij.
  2. Doe de mosterd en sojaroom in een apart kommetje en roer goed door tot het een egaal geheel is. Voeg dit dan bij de bouillon in de pan.
  3. Breng aan de kook en laat 5 min. borrelen. Voeg dan de arrowroot toe en roer even goed door. Laat de soep afkoelen en garneer met wat verse bieslook of basilicum.