Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Hoe gebruik je een Tajine?

 
Filter op:
Toon alleen voorradige producten

Hoe gebruik je een Tajine?

Een tajine is een aardenwerken stoofpot die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt. In de tajine kunt u de lekkerste stoofgerechten klaarmaken, denk hierbij aan kip, vis of groentes. De tajine is bedoeld voor slow-cooking, dat houdt in dat de garing langzaam en op  laag vuur gebeurt. 

Zo gebruikt u een tajine

Wanneer je een tajine voor het eerst gaat gebruiken is het belangrijk om deze daar goed op voor te bereiden.

  1. Laat de tajine eerst 24 uur weken in koud water, daarna is hij beter bestand tegen de hitte van het vuur.
  2. Smeer de bodem in met een laagje plantaardige olie en zet dit op laag vuur. Zet de tajine net zo lang op het vuur tot de olie in de tajine is getrokken. Zo heeft u uw eigen antiaanbaklaag in de tajine gereeërd. Vervolgens is de tajine klaar voor gebruik.
  3. Zorg elke keer wanneer u hem gebruikt dat u genoeg olie op de bodem gebruikt. Leg het eten wat de langste garing nodig heeft in het midden en leg hieromheen de rest en de kruiden. Bij het stoven in een tajine heeft u niet veel water nodig. Door het deksel verdampt het water niet en blijft het in de pan.
  4. Was de tajine na gebruik met de hand af, gebruik hierbij niet teveel afwasmiddel. Voorzichtig droogdeppen en de tajine kan de kast weer in voor de volgende heerlijke stoofpot die u wilt maken. Let wel op! Wanneer u de tajine een tijdje niet gebruikt raden wij aan om deze weer even een tijdje in koud water te laten weken, zo voorkomt u dat het aardewerk barst. 

 

CookinglifeTV