Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Hoe werkt een Snelkookpan?

 

Nieuwste producten:

1 producten:

Hoe werkt een Snelkookpan?

Een snelkookpan wordt ook wel een hogedrukpan genoemd. Een hogedrukpan omdat tijdens het koken de druk wordt opgebouwd waardoor de kooktijd een stuk korter wordt. Gerechten als risotto, soep en hachee zijn in een aanzienlijk snellere tijd gekookt. Maar hoe werkt zo'n snelkookpan nou precies?

Zo werkt een snelkookpan

Bij het koken met een snelkookpan zijn een aantal dingen heel belangrijk. 

  1. De maximale hoeveelheid in de pan. Omdat de pan onder zoveel druk komt te staan is het belangrijk om niet meer dan 2/3 van de pan vullen. Het is belangrijk omdat er ruimte moet zijn voor de druk die in de pan ontstaat, als de pan te vol zit is er geen ruimte meer om te koken en kan de pan de druk niet goed aan.
  2. Het deksel goed vastzetten. Het deksel van een snelkookpan kan vastgezet worden, per pan verschilt het hoe dit gedaan kan worden. Bij de WMF pan die in het filmpje wordt gebruik is het een schuifsysteem. Hoe dan ook, het deksel moet goed vastzitten, alleen op die manier kan er voldoende druk opgebouwd om het kookproces te versnellen.
  3. Het ventiel is heel belangrijk. Wanneer de pan op hoog vuur wordt gezet, gaat de inhoud koken. Wanneer de inhoud kookt, gaat het ventiel dicht. Op dit moment is het belangrijk om het vuur laag te zetten en dit is dan ook het moment dat de kooktijd ingaat.
  4. Wanneer de kooktijd verstreken is, is het belangrijk voorzichtig te werkt te gaan. In de pan zit veel hele hete stoom, die u niet te snel vrij wilt geven. Houdt uw handen dan ook bij de randen van de pan vandaan en open het deksel langzaam door alleen gebruik te maken van het handvat. Zo laat u rustig de stoom vrijkomen en wanneer al het stoom weg is kunt u de pan geheel openen. Sommige pannen zijn ook geschikt om eerst even onder de koude kraan te houden zodat er bijna geen stoom meer in de pan zit.

 

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 8.9/10 - 13.554 reviews