×
Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

De kleurrijke braadpannen van Le Creuset!

Maak kennis met het servies van Thomas Loft

Hoe maak je verse pasta?

Wat is Lampe Berger?

Maak kennis met de Steakmessen van Laguiole Style de Vie

Hoe werkt Lampe Berger?

Maak kennis met de thermosbekers van Thermos

Maak kennis met de cocktailsets van Luminarc

Hoe gebruik je een Tajine?

Maak kennis met de percolators van Bialetti

De beste frietjes maak je zelf!

De Ovenschalen 500 Graden Celsius van Cosy & Trendy

Hoe werkt een Percolator?

De RAWW collectie van Salt & Pepper

Hoe werkt de OXO Spiraalsnijder Pro?

Maak kennis met het mooie Bitz servies

Zelf Hamburgers Maken

Maak kennis met de waterkaraffen van Eva Solo

Maak kennis met de theekaraffen van Eva Solo

Zelf Poffertjes maken

Maak kennis met de exclusieve glazen van Eva Solo

Waarom en hoe moet je wijn decanteren?

Hoe werkt een Cafetière?

De voorraadpotten, weckpotten en jars van Bormioli

Hoe werkt een Snelkookpan?

Hoe werkt een Coravin Wijnsysteem?

De naalden van het Coravin wijnsysteem

Hoe gebruik je de Coravin Schroefdoppen?

Hoe maak je het wijnsysteem van Coravin schoon?

Hoe verwissel je de Coravin gascapsules?

Zelf chips in de magnetron maken doe je zo!

Maak kennis met de Livia serie van Amefa

Hoe werkt de Citruspers van SMEG?

Maak kennis met de Les Forgées collectie van Le Creuset

Hoe werkt een Appelschilmachine?

Hoe werkt de Blender van SMEG?

Het Gordon Ramsay Maze Servies van Royal Doulton

Hoe rasp je met de raspen van Microplane?

Hoe werkt de Rok Espressomaker?

Hoe werkt de OXO Mandoline 2.0?

Hoe zet je koffie met een Bodum Cafetiere?

Hoe werkt een Gehaktmolen?

Hoe werkt een Kersenontpitter

Klinkt Smakelijk

Jay Hill Koffiecuphouders

De verschillende Whisky Karaffen

Sareva Muesli Yoghurt Bekers 2 Go

Terug naar boven

Zelf Hamburgers Maken

 
7 producten

Zelf Hamburgers Maken

Hamburgerpers


In de zomer wordt er natuurlijk volop gebarbecued met lekker vlees, maar veel van die producten zijn ook prima tijdens andere jaargetijden gewoon lekker binnen in de keuken klaar te maken. Neem bijvoorbeeld een hamburger, wat eigenlijk de nummer 1 van het barbecuevlees is, gegeten met alleen een sausje of tussen een broodje.

Basisrecept en specerijen en kruiden als toevoeging

Het basisrecept voor 4 hamburgers bestaat uit de volgende ingrediënten: 400 gram rundergehakt, een halve snee verkruimeld brood (of beschuit of 4 eetlepels paneermeel), een half ei, 2 eetlepels worcestersaus en zout en peper naar smaak. Voor extra smaak kun je er allerhande kruiden en andere ingrediënten aan toevoegen, zoals ui (of nog lekkerder: bosui), paparika, pepertjes, mosterd, knoflook, komijnpoeder, koriander, bieslook, of Italiaanse kruiden. Voor een smeuïg effect kun je er ook (Hollandse) kaas of blauwaderkaas aan toevoegen, zo wordt het dus eigenlijk al een cheeseburger tijdens de bereiding!

Het gehakt: zelf maken met een gehaktmolen

Rundergehakt kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar dit basisingrediënt kun je ook zelf maken met behulp van een gehaktmolen voor een nog smaakvollere burger. Vlees voor een hamburger mag niet te mager zijn omdat er tijdens het bakken of barbecueën een hoop vet verloren gaat. Anderzijds moet je ook niet te vet vlees nemen omdat er anders tijdens de bereiding niets overblijft van de hamburger. Qua rundvlees kun je prima rundernekvlees en –riblappen gebruiken, maar ook een mix van entrecote en biefstuk. Wil je variëren qua smaak dan kun je ook een hamburger maken van kippenvlees, kalfsvlees, lamsvlees, wild zwijn of hert. Snijd het vlees in kleine blokjes en laat het licht aanvriezen (zodat je het niet meer kunt inknijpen). Het gehakt maak je met behulp van een gehaktmolen die je eigenlijk het best ook vooraf laat afkoelen in de vriezer. Als het vlees en de vleesmolen bevroren zijn voor het draaien van het gehakt zal het vet in het vlees niet uitsmeren en blijft het mooier.

CookinglifeTV

Terug naar boven