Ontbijt Nagerechten Lunch Suikervrij Bakken Glutenvrij

Je krijgt spontaan de lente of zomer in je bol van dit heerlijke ontbijt recept. Het is echt een feestje op je bord en daarnaast ook nog lekker vullend door dat je kwark gebruikt. Door de kwark is het ook heerlijk als dessert. Je begint je dag in ieder geval super fijn met deze glutenvrije kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan!

Cookinglife Foodies
Kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan

Recept

Kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan

Deze glutenvrije pannenkoekjes zijn een feestje op je bord. Luchtig, fris en fruitig!

Gang Nagerecht, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 8 pannenkoekjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

 • 150 gram volle kwark of zuivelvrije optie
 • 2 eieren
 • 60 gram boekweitmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • snuf zout naar smaak
 • 100 gram aardbeien of ander fruit naar keuze
 • 1 banaan

Hoe maak je kwarkpannenkoekjes met aardbei en banaan?

 1. Mix de kwark los met eieren en voeg dan het boekweitmeel, bakpoeder en zout toe. Het is een vrij dik beslag.
 2. Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan, zet het vuur niet te hoog en schep een lepel beslag in de pan. In mijn pan pasten twee pannenkoekjes naast elkaar.
 3. Wacht tot het beslag iets bubbelt aan de bovenkant en draai dan om. Laat de pannenkoekjes aan beide lekker bruin worden. Herhaal dit tot je beslag op is.
 4. Snijd ondertussen de banaan en aardbeien in plakjes.
 5. Garneer de pannenkoekjes met de banaan en aardbeien. Enjoy!

Gezonde kwarkpannenkoekjes

Even geleden zag ik deze gezonde kwarkpannenkoekjes voorbij komen bij Uit Pauline’s Keuken. Sommige van haar recepten zijn al glutenvrij en zo ook deze pannenkoekjes. Ideaal, want Pauline had boekweitmeel gebruikt! De pannenkoekjes leken me zo lekker en de foto maakte me helemaal vrolijk. Ik heb zelf hier en daar nog het recept aangepast, want met deze gezonde kwarkpannenkoekjes kan je heerlijk variëren. Mijn variant is suikervrij en glutenvrij, maar je kan in principe toevoegen of weglaten wat je wilt. Zo maak je dit recept voor iedereen lekker!

Kwarkpannenkoekjes maken

Je kunt deze kwarkpannenkoekjes ook maken met een lactosevrije yoghurt, zodat ze zuivelvrij zijn. Gebruik dan het liefst een plantaardige yoghurt die zo dik mogelijk is, bijvoorbeeld kokosyoghurt. Dan krijg je het best de luchtige structuur die je met volle kwark ook hebt. Dat maakt de pannenkoekjes juist zo lekker! Welke ingrediënten je ook gebruikt, deze kwarkpannenkoekjes maken is in elk geval super simpel. Mix de ingrediënten tot een dik beslag en bakken maar! Maak jij het als ontbijt of als heerlijk nagerecht?