Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Sous vide koken

14 producten

Sous vide koken

Sous vide, ook wel vacuümgaren genoemd, is een methode waarop je voedsel kunt bereiden. Met deze techniek kun je allerlei recepten, zoals: biefstuk, bavette, zalm of asperges op een lage temperatuur garen. Bij sous vide koken wordt het voedsel vacuüm verpakt in plastic of kunststof verpakkingen. Vervolgens wordt het in een waterbad op een lage, maar constante temperatuur gegaard. Als resultaat krijgt het voedsel een bijzondere textuur en smaak. Bij Cookinglife vind je een ruim aanbod aan sous vide benodigdheden, van isolatieballen tot aan een sous vide stick. Of je nu vis, vlees, groenten, fruit, eieren of soepen sous vide wilt koken, wij hebben alle benodigdheden in huis!

Sous vide stick

Als je voedsel wilt vacuümgaren, dan is een sous vide stick onmisbaar. Dit is een compact apparaat dat meerdere functies heeft. Het fungeert als thermometer, waterpomp en verwarmingselement. De sous vide stick steek je in het waterbad waarin het vacuümverpakte voedsel ligt. De stick meet de temperatuur van het water en verwarmt het water naar de gewenste temperatuur. De pomp zorgt voor een continue aanvoer van water langs het verwarmingselement en turbulentie in het waterbad. Hierdoor verspreidt de warmte zich gelijkmatig.

Bij Cookinglife kun je diverse sous vide sticks kopen. Zo bieden wij sticks van vooraanstaande merken, zoals: Wartmann, Hendi en Espressions. Ook qua vermogen heb je genoeg keuze. Onze sticks worden aangeboden in de volgende wattages:

  • 800 Watt.
  • 1000 Watt.
  • 1200 Watt.
  • 1300 Watt.
  • 1500 Watt.

De meeste sous vide sticks zijn erg gemakkelijk te gebruiken. We hebben varianten die je bestuurd via een LCD-display, zoals de Wartmann WM-1508. Ook hebben we varianten die je via de WiFi met behulp van een applicatie kunt besturen, zoals de Hendi Sous Vide Stick iVide Plus Junior.

Op zoek naar de beste koop?

Dan raden wij je de Wartmann WM-1508 sous vide stick aan. Het apparaat is zeer eenvoudig in gebruik, kan gemakkelijk gemonteerd worden aan de waterbak en heeft een robuust en duurzaam ontwerp.

Sous vide apparaat

Vacuümverpakt garen kan met een stick, maar ook met een sous vide apparaat. Zo bieden wij apparaten waarmee je zowel kan slowcooken als sous vide kunt koken. Het werkt erg simpel. Je voegt het vacuümverpakte voedsel toe aan de sous vide machine en stelt vervolgens de timer en temperatuur in. Vanaf dat moment hoef je enkel te wachten tot het gerecht klaar is.

Op zoek naar de beste koop?

Wil jij een kwalitatief goede sous vide apparaat kopen, maar wil je niet de hoofdprijs uitgeven? Dan raden wij je de Espressions Sous Vide & Slowcooker Duo aan. Hiermee kun je vacuümverpakt garen tot wel 1°C nauwkeurig. Verder heeft het apparaat een temperatuurinstelling van 40 tot 90 graden Celcius en is het voorzien van een warmhoudstand.

Sous vide bak

Voor sous vide koken heb je een waterbad nodig. Dit kun je creëren met een pan, maar je kan ook een sous vide bak gebruiken. Het voordeel van een bak ten opzichte van een pan is dat de bakken transparant zijn. Hierdoor kun je exact zien hoe jouw gerecht ervoor staat. Bij Cookinglife vind je verschillende waterbaden, met of zonder deksel. Veel van onze sous vide bakken zijn gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat. Dit zorgt er niet alleen voor dat de bak stevig is, maar ook dat het vaatwasserbestendig is. De reservoirs worden onder andere geleverd met een inhoud van 12 liter.

Sous vide zakken

Tot slot vind je bij ons ook sous vide zakken, ook wel vacuümzakken genoemd. Wij hebben zowel herbruikbare als wegwerp zakken. Ook vind je bij ons een vacumeermachine waarmee je het voedsel vacuüm kan verpakken voordat je het sous vide kunt koken. Wij bieden verder zakken die BPA-vrij zijn en zakken waarbij je zelf het formaat kunt bepalen. Uiteraard zijn alle sous vide zakken voedselveilig en kun je met een gerust hard gerechten bereiden.

Hoe moet je sous vide koken?

Sous vide koken is erg populair, maar nog niet iedereen weet hoe je deze methode toepast. In het onderstaande stappenplan zie je hoe je sous vide kookt.

  • Stap 1 - verpakken: plaats het voedsel dat je wilt bereiden in een vacuümzak en zorg dat deze vacuüm verpakt wordt met een vacumeermachine.
  • Stap 2 - bereiden: plaats het vacuümverpakte voedsel in een sous vide bak en stel de temperatuur en timer in via de sous vide stick.
  • Stap 3 - wachten: vanaf dit moment hoef je enkel te wachten totdat je voedsel gegaard is.

Waarom sous vide koken?

Door gerechten sous vide te koken geniet je van enkele voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

  • De natuurlijke aroma’s en de smaak van het gerecht worden perfect behouden.
  • Het is zeer eenvoudig. Je voegt ingrediënten toe aan de bak, stelt de sousvide stick in en vervolgens hoef je enkel te wachten.
  • Door de gelijkmatige garing van het voedsel heeft het gehele voedsel dezelfde textuur. Bij bakken of grillen zal de buitenkant een andere textuur hebben dan de kern. Dat is bij sous vide koken niet het geval.

Wat heb je nodig om sous vide te koken?

Wil je graag sous vide koken, maar heb je geen idee wat je precies nodig hebt? Geen zorgen. In het onderstaande overzicht vind je alles wat je nodig hebt.

  • Een sous vide stick of een sous vide apparaat.
  • Sous vide zakken, ook wel vacuümzakken genoemd.
  • Een vacumeermachine om voedsel vacuüm te verpakken.
  • Een sous vide rek die je in de waterbak kunt plaatsen. Hierin plaats je vervolgens het vacuümverpakte voedsel. Dit blijft zodoende stevig in het rek zitten tijdens het bereidingsproces.
  • Een sous vide waterbak of een pan, zoals een braadpan.
  • Gebruik je een sous vide stick in combinatie met waterbad? Dan raden we je aan om ook isolatieballen te gebruiken. Deze dragen bij aan het behouden van de temperatuur. Ook wordt verdamping van het water tot een minimum beperkt.
Terug naar boven