Bekijk hier + 150 Black Friday Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Glutenvrij

Is het geen plaatje, deze glutenvrije aardbei cheesecake met koekbodem? Je hoeft ‘m niet eens te bakken in de oven, deze cheesecake (zonder kwark overigens) gaat gewoon de diepvries in. Door de glutenvrije koekjes die ik gebruikt heb voor de bodem, krijgt de cheesecake een extra crunch. 

Recept

Aardbeien cheesecake

Deze rauwe aardbeien cheesecake is absoluut een plaatje om te zien en hij smaakt minstens zo lekker. Bewaar hem in de vriezer en je hebt altijd wat lekkers in huis.

Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Porties 2

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Koeltijd 1 uur 30 min
Totaal 2 uur 10 min

Ingrediënten

  • 125 gram glutenvrije koekjes
  • 35 gram (niet-ontgeurde) kokosolie
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 60 gram kokosolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 250 gram (diepvries)aardbeien
  • 50 gram (diepvries)frambozen

Aardbeien cheesecake

    1. Doe de cashewnoten in een bakje, voeg water toe toe ze helemaal onder water staan en zet in de koelkast.
    2. Doe de volgende dag de koekjes en kokosolie in de keukenmachine en maal fijn. Gebruik een bakring of springvorm van 10-15cm. Doe een bakpapiertje op een bordje en zet hier de springvorm op. Druk dan het koekjesmengsel stevig aan in de bakring. Zet dit in de diepvries (half uur is voldoende)
    3. Laat, als je diepvriesfruit gebruikt, ondertussen het fruit op temperatuur komen buiten de koelkast.
    4. Spoel de cashewnoten af en doe dan alle ingredienten voor de cheesecake laag in de keukenmachine (cashewnoten, kokosolie, citroensap, vanilleextract en kokosbloesemsuiker) en mix in een paar minuten tot een egaal mengsel. Doe 2/3 van dit mengsel in de springvorm, boven op de koekjes laag. Zet weer een half uurtje in de diepvries.
    5. Doe dan het fruit bij het overige 1/3 deel van het cheesecake mengsel in de keukenmachine en mix weer fijn. Doe tenslotte deze fruitlaag als laatste bovenop de cashewlaag en zet weer in de diepvries.
    6. Haal de cheesecake een klein halfuurtje/20 minuten voor serveren uit de diepvries om op temperatuur te laten komen. Enjoy!

1