Toen ik deze Suikervrije chocoladetaart met banaan voorbij zag komen, móést ik ‘m proberen. De chocoladetaart is helemaal Paleo en dit vind ik een hele fijne way-of-life; een groot deel van mijn eten valt binnen het Paleo principe. Deze taart met banaan en chocolade is namelijk glutenvrij, zuivelvrij én suikervrij en dat maakt het natuurlijk een heel mooi alternatief voor de wat minder gezonde chocolade taarten.
Recept
Een heerlijk romige chocoladetaart die past in een Paleo levensstijl. Daarbij is deze taart gluten- en suikervrij en vegan.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8-10 punten |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Koeltijd | 5 uur 0 min |
Totaal | 5 uur 20 min |
De taart is heerlijk romig, met natuurlijk door al dat cacaopoeder een lekkere chocolade smaak. Echt super lekker! En doordat er flink wat noten worden gebruikt, is een klein stukje ook behoorlijk machtig. Als je een springvorm van 18cm gebruikt, heb je een hele hoge taart, die mooi opstijft en daardoor lekker vast van structuur is. Je kunt natuurlijk ook een iets grotere springvorm gebruiken.
Je bodem wordt dan wel nog iets dunner en je chocoladelaag minder dik. Ook moet je even een extra banaan voor het banaanlaagje bovenop de bodem gebruiken. Bewaar de taart in de koelkast of vries stukjes in als je ‘m wat langer wilt bewaren. Dan heb je altijd een gezonde én lekkere traktatie in je diepvries liggen.