Op Cookinglife Foodies kom je best veel recepten tegen die vegetarisch of veganistisch zijn. Een paar keer per week eet ik meestal ook vegetarisch, eerlijk gezegd omdat ik niet zo’n grote vleesliefhebber ben. Wild eet ik sowieso niet, nooit gegeten ook, en ook de ‘jonge beestjes’ zoals lam en kalf wil ik niet op mijn bord hebben. Echt vegetarisch worden zou ik zelf niet zo moeilijk vinden, maar mijn omgeving zou er niet blij mee zijn. En dan hebben we nog vis. Ik ben gek op vis. Gebakken, gestoomd, gewokt, uit de oven en zelfs rauw; ik ben er gek op. Vis zou ik echt niet op kunnen geven. Een van mijn favoriete nieuwe recepten met vis is deze van zalm burgers met spinazie en avocado.
Recept
Wil je iets snels en makkelijks op tafel toveren, maar tegelijkertijd gezond eten? Ga dan voor deze Zalm burgers met spinazie!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2-3 burgers |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Totaal | 20 min |
Niet alleen is het razendsnel, maar het is ook nog eens super gezond en vol Omega-3 en gezonde vetten. Als ik het goed heb is het ook nog eens geschikt voor mensen die Paleo eten, dus dat is natuurlijk mooi meegenomen. Maar meer over de zalm burgers met spinazie. Zalm en spinazie is een veelgebruikte combinatie en dat heeft natuurlijk een reden. Het Voedingscentrum adviseert om nitraatrijke groenten, zoals spinazie, niet te combineren met vis en andere schaaldieren, uitgezonderd zalm en makreel.
Hoewel ik het niet altijd eens ben met het Voedingscentrum vind ik dit een goed advies. De smaken van spinazie en zalm passen daarnaast ook gewoon goed bij elkaar. Een echte toevoeging is dan nog het romige van de avocado en de geroosterde sesamzaadjes. Wil je dus iets snels en makkelijks op tafel toveren, maar tegelijkertijd gezond eten? Ga dan voor deze zalm burgers met spinazie!