Recepten Glutenvrij Vis Voorgerecht Kerstrecept

Dit gerechtje is een topper voor de feestdagen, maar ook daarbuiten erg lekker. Je hoeft niets te bakken of in de oven te stoppen en je kunt alles ‘s ochtends of ‘s middags al klaar maken. Ideaal toch?

Cookinglife Foodies
Zalmbonbon

Recept

Zalmbonbon

Lekker als voorgerecht of amuse!

Gang Voorgerecht, tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Totaal 15 min

Ingrediënten

  • 8 mooie plakken gerookte zalm
  • 1 groene appel (ca. 100 gram)
  • 100 gram griekse yoghurt
  • 1 grote of 2 kleine avocado’s
  • halve citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper
  • snuf dille

Hoe maak je zalmbonbons?

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd dan in kleine blokjes. Prak de avocado fijn. Meng dit samen met de appel, griekse yoghurt, mosterd, sap van de citroen en breng op smaak met peper en zout. Doe er een snuf dille doorheen.
  2. Pak 4 kleine bakjes en bekleed deze met vershoudfolie. Leg twee plakken zalm overlappend in het schaaltje; dit moet rondom helemaal bedekt zijn.
  3. Schep het avocado-appel mengsel in het bakje tot de rand en vouw de plakken zalm dan over de vulling heen. Dit moet goed sluiten. Vouw daarna de folie over het bakje heen, zodat de zalmbonbon goed is afgesloten. Bewaar tot serveren in de koelkast en garneer voor serveren nog met wat (verse) dille.

Het mooie is dat het ook nog een heel gezond gerechtje is. Het is glutenvrij en je kunt eventueel de griekse yoghurt vervangen door lactosevrije of plantaardige yoghurt. De groene appel geeft de vulling een lekkere bite en maakt de combi met avocado heerlijk fris.

Heb je er geen trek in om op de avond zelf nog in de keuken te staan? Maak dan ‘s middags vast deze heerlijke zalmbonbons klaar, zodat je ‘s avonds lekker aan tafel kunt zitten. Om het hele plaatje compleet te maken kun je de bonbons op een serveersteen leggen.