×
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Asperges

11 producten

Asperges

Het aspergeseizoen staat weer voor de deur! Shop daarom nu bij Cookinglife alles wat je nodig hebt voor het bereiden van de lekkerste asperges. Van het schillen van de asperges met een dunschiller tot het koken ervan met een handige aspergepan. Het is ook nog eens verantwoord genieten, want asperges zijn gezond, enorm veelzijdig en helemaal niet moeilijk om te bereiden. Zeker niet met al onze handige gadgets voor het bereiden ervan!

Asperges koken

Of je nu aardappels kookt of asperges, eigenlijk zit er niet veel verschil in de handelingen. Voordat je asperges gaat koken moet je deze dun schillen. Tenminste, de witte asperges. Groene en paarse asperges hoef je niet te schillen. Deze laatste hebben zelfs geen bereidingswijze nodig. Paarse asperges zijn uitermate geschikt om in een salade te verwerken, omdat je deze rauw kan eten. Groene asperges kun je koken, maar zijn ook erg lekker om even kort aan te zetten in de grillpan!

Asperges recept

Groene asperges zijn heerlijk, maar er gaat niets boven de allereerste oogst van witte asperges. Ze worden niet voor niets het witte goud genoemd. Daarom willen wij je dit overheerlijke recept geven. Geniet ervan samen met je vrienden of familie. Het asperge recept is voor vier personen. Alvast eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 2 kg verse witte asperges
  • 6 middelgrote eieren
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 15 g verse krulpeterselie
  • 200 g plakjes achterham

Bereidingswijze:
Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd vervolgens ongeveer 2 cm van de onderkant eraf. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges in 10 minuten gaar. Neem ze vervolgens uit de pan en leg ze in een schaal. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water en pel de eieren. Snijd de eieren met een mesje of eiersnijder is kleine stukjes voor over de asperges heen. Vervolgens doe je de boter in een steelpan en laat je deze langzaam smelten op het vuur. Snijd als volgt de peterselie fijn. Als laatst bestrooi je de asperges met de ham, ei, botersaus en peterselie en genieten maar! 

Tip: serveer de asperges met krieltjes. Voor meer lekkere recepten bekijk je Cookinglife Foodies!

Asperges serveren

Met bovenstaand recept trakteer jij, jezelf en je gasten op heerlijke asperges. Serveren doe je uiteraard in stijl. Dek je tafel met ons servies en bestek en serveer je asperges in een van onze ovenschalen. Wil je ze lekker lang warm houden? Gebruik dan een speciale warmhouder. Bij Cookinglife haal je alles in huis voor het bereiden van de lekkerste asperges en het dekken van de mooiste tafels! 

Terug naar boven