Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Champagneglazen

61 producten

Champagneglazen

Hou jij van een lekker glas champagne? Daar horen natuurlijk mooie champagne glazen bij. Champagne wordt vaak gedronken als er iets te vieren valt, denk hierbij aan kerst, oud en nieuw of als er iemand geslaagd is. Voor deze belangrijke momenten wil je we mooie glazen in huis hebben. In ons assortiment vind je verschillende soorten champagne glazen, zo weet je zeker dat je …

Navigeer eenvoudig naar het gewenste onderwerp

Champagne glazen in verschillende designs

Uiteraard is het design van je nieuwe champagne glazen ontzettend belangrijk. Er zijn twee soorten champagne glazen te onderscheiden, de coupe en de flute. De flute wordt het vaakst gebruikt en heeft een langwerpige vorm met een kleine opening waaruit gedronken kan worden. De coupe is daarentegen een bolvormig glas met een brede opening. Het voordeel van de coupe is dat de geur van de champagne beter tot zijn recht komt, dit komt de smaakervaring ten goede. Toch kiezen veel mensen voor de traditionele langwerpige glazen omdat ze dit beter vinden passen bij het drinken van champagne.

Champagne glazen in verschillende materialen

Verreweg de meeste champagne glazen worden gemaakt van glas of kristal glas. Het verschil tussen deze twee soorten glazen zit in het lood dat is toegevoegd aan de kristalglazen. De glazen zijn hierdoor dunner en helderder. De hoeveelheid lood die is toegevoegd is echter slechts minimaal waardoor de champagne glazen niet de naam kristal mogen dragen, maar wel de naam kristalglas. Een kristal champagne glas wordt meestal als de meest sierlijke optie gezien om je champagne uit te drinken. Naast deze twee soorten glas hebben wij ook enkele champagne glazen van rvs en kunststof. Het voordeel hieraan is dat ze niet snel kapot gaan.

Hoelang kan je champagne bewaren?

Champagne kan enkele jaren worden bewaard, maar kan het beste binnen het eerste of tweede jaar worden opgedronken. Daarna gaat de kwaliteit van de champagne achteruit. Champagne moet worden bewaard op een koele, donkere plaats, uit de buurt van warmtebronnen. Eenmaal geopend moet champagne binnen een dag of twee worden opgedronken worden. Het is het beste om champagne in de koelkast te bewaren, omdat de koelere temperatuur de bubbels en de smaak helpt bewaren. Als je echter niet van plan bent om de champagne binnen een dag of twee op te drinken, is het niet nodig om hem in de koelkast te bewaren. Zorg er wel voor dat je de champagne uit de buurt van warmtebronnen houdt.

Champagne glazen kopen

Weet jij welke champagne glazen je graag wilt kopen? Bestel dan eenvoudig je gewenste glazen via onze webwinkel. Wij zorgen er voor dat je champagne glazen zo snel mogelijk bij je thuis geleverd worden. Wist je overigens dat je bij Cookinglife ook terecht kunt voor andere glazen? Zo verkopen wij ook glazen sets, rode wijnglazen en witte wijnglazen. Filter op de laagste prijs als je liever goedkope champagne glazen koopt of houd onze aanbiedingen in de gaten wanneer je champagne glazen gaat kopen.

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 9.0/10 - 12.998 reviews