5f338_9789038807669_cvr-264x300 (1).jpg Spicy Chef Kookboek Tijdelijk uitverkocht
49,99
Nieuw
Wokpan.jpg Soenil Wokpan ø 30 cm Tijdelijk uitverkocht
29,99
Nieuw
Rijstkoker.jpg Soenil Rijstkoker ø 24 cm Zwart Tijdelijk uitverkocht
48,99
Nieuw
Pepermolen.jpg Soenil Pepermolen Zwart Tijdelijk uitverkocht
32,99
Nieuw

Surinaamse roots

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is Soenil geboren in Suriname. Wonend in een klein dorpje in de buurt van Paramaribo, zonder enige vorm van luxe, leerde zijn moeder alle technieken en smaken van de Surinaamse keuken kennen. Na 7 jaar is hij samen met zijn ouders richting Nederland vertrokken. Hoewel alles veranderde in het leven van Soenil, bleef één ding gelijk: de eetmomenten met het gehele gezin. Hier is de liefde voor koken en eten ontstaan.

Surinaamse roots

Hoe begon Soenil Bahadoer zijn carrière?

Hoewel beide ouders druk waren met hun banen, bleven de avondmaaltijden het belangrijkste moment van de dag. Dankzij zijn moeder leerde Soenil al jong werken met specerijen, vijzels, wokpannen en kooktechnieken van over de hele wereld. Toen hij op tv chef-kok Paul Bocuse zag wist hij het zeker: hij wilde chef worden in zijn eigen bedrijf. Hij begon een opleiding in Eindhoven, werkte in friettentjes, pannenkoekenhuizen en schnitzel restaurants, tot hij op zijn twintigste bij een chef-kok in Rotterdam in de leer kon.

Hoe begon Soenil Bahadoer zijn carrière?

Hoe werd Soenil Bahadoer de eerste Surinaamse sterrenchef?

Soenil mag steeds op andere plekken werken, leert steeds meer over het vak en komt na een lange loopbaan terecht bij een nieuw restaurant: De Lindenhof. Hij stopt zijn geld in aandelen, tot hij volledig eigenaar is van het restaurant. De eerste jaren kookt hij alleen nog maar volgens de klassieke Franse keuken, maar nadat hij zijn eerste Michelinster krijgt, begint hij ook Surinaamse invloeden toe te voegen. Hoewel gasten dit in het begin niet accepteerden, werd het na een lange tijd toch een succes. Inmiddels heeft Soenil twee Michelin sterren achter zijn naam staan en is hij de eerste Surinaamse sterrenchef. 

Hoe werd Soenil Bahadoer de eerste Surinaamse sterrenchef?

Haal de Surinaamse keuken in huis

Om jou thuis ook op weg te helpen om de lekkerste gerechten te creëren heeft Soenil een eigen collectie gemaakt met hierin onder andere een wokpan, vijzel en rijstkoker. Hierdoor maak je thuis heerlijk Surinaamse en Aziatische gerechten. Hierdoor maak je thuis heerlijk Surinaamse en Aziatische gerechten. Alle recepten van Soenil vind je in zijn kookboek: Spicy Chef. Serveer de gerechten in de door Soenil ontworpen schaaltjes en van de heerlijke Surinaamse keuken in je eigen huis. 

Haal de Surinaamse keuken in huis

By Soenil

Ontdek de collectie